torsdag 19 oktober 2017

171019 Torsdag Varberg – Wilster Tyskland

Halv fyra på morgonen börjar Errol att uppvakta oss! Åh neeej, han kan väl verkligen inte mena att han behöver gå ut nu??!! Eva försöker länge och återkommande att övertyga honom om att det fortfarande är natt och vi måste sova! Neeej, säger Errol enträget – han måste faktiskt få gå ut! Björn studsar upp och hoppar i kläderna så Errol får komma ut på promenad! Eva är mycket nöjd med att få stanna kvar i sängvärmen! Jodå, Errol hade mycket riktigt magknip och fick uppsöka lämplig toalettbuske ett par gånger!

Efter ytterligare en timmes sömn, väcker mobilen oss vid 05:30 för morgonbestyr, inför färjeavgång kl 07.

Under den här överresan har vi den lilla ”hundloungen” helt för oss själva, vilket vi kan förstå, för här är knappt rumstemperatur! Det blir ruggigt svala 4,5 timmars färjefärd! Sista färdtimmen får vi dock påhälsning av en blandrasvalp på 4 månader som läskar Errol med en uppsjö av tuggben.

Jacka på, för det är ruggigt kallt här!
Väl framme i Grenå (mulet, regnskurar, 14 grader varmt) sätter vi GPS:en mot Flensburg. Under Danmarksfärden ser vi den första ryttlande Tornfalken (alltid en glädje att se). Vi stannar och rastar för lunchmacka och Errolpromenad, så fort som möjligt och efter ca 2 tim passerar vi gränsen mot Tyskland. Vi fortsätter mot Schleswig och Rendsburg, för nu har vi satt vårt nattmål till en ställplats i Wilster (en mindre stad, 9 km från Itzehoe). Vi tänker nämligen ta färjan över Elbe, vid Glückstadt, för att slippa omvägen förbi Hamburg.

Vi är framme i Wilster vid 17:30 och godkänner ställplatsen, som är gratis. Vi är totalt 4 st husbilar där, med gott om utrymme på en stor gräsyta, ca 200 m bara till stadens gamla stadskärna. Vi går genast en kvällspromenad runt den gamla katedralen och genom stadens gator i vackra, historiska miljöer. Kvällen är skön med sina 17 grader, så en tröja räcker gott.


Väl hemma i Homer igen, känns det mycket skönt att slappna av med en god öl, innan kvällsmaten väntar. Det blir något så kulinariskt som tyska korvar, med tyskt bröd, stark senap och god öl därtill! Vi somnar sedan tidigt och gott i Homers famn. Morgondagens mål väntar, men är ännu okänt.1 kommentar: