torsdag 26 oktober 2017

171026 Torsdag Palamós – Medinaceli Spanien

Det blir lika fint väder idag igen, soligt och varmt. Vi lämnar nu den spanska kusten och Medelhavet, för att åka rakt västerut över Spanien, mot Portugal. Vi åker C25 mot Lleida och sedan N11 mot Zaragoza och därefter A2 mot Madrid. Det är hela tiden gratisvägar, med fin standard. På N11 är det nästan enbart långtradare som kör och därför är vägen lite sönderkörd och hoppig.

Från Palamòs, C25 mot  Lleida och Zaragoza, norr om Barcelona
Vi åker nu upp över bergen, genom tunnlar och passerar högplatåer. Vi kopplar på vår ”gam-spaning”, men ser faktiskt bara 1 st gam utmed vägen. Däremot ser vi 5 Röda Glador, som tillsammans cirklar uppåt på termikvindarna.

Det är ont om rastplatser utmed vår färdväg, så till slut får vi in vid en nerlagd, öde bensinstation, för att få vår eftermiddagslunch. Vi är dock inte helt ensamna där! En ”sexy girl” jobbar för fullt  med att främja sina kundkonter. Varken hon eller vi låter oss dock störas.

Vi möter inte en enda husbil utmed vår färdväg idag. Uppe på högplatåerna, bland alla långtradarna, känns det som om vi vore i Texas i USA. Vidsmila, sandiga vyer, där bara traktorer virvlar upp sandrök ute på de torra jordarna.

Är det Texas i USA?
Med jämna mellanrum hälsar vår gamle vän, Veterano Osborne, oss välkomna!

Veterano Osborne
Vi har ställt in GPS:en på en ställplats, ca 15 mil väster om Zaragoza, utmed A2 – Medinaceli. Vi anländer ca 17:30 och det är fortfarande soligt, varm och skönt! Vi tror först inte att det är möjligt att ställplatsen överhuvudtaget finns, för vi lämnar A2 och åker sedan på smal, snirklig väg högt upp på ett berg. Jodå, här ligger den gamla staden Medinaceli, med en fin, gratis, ställplats som har utsikt över dalen. Det står en husbil på plats, ett par engelsmän, som vi pratar med en stund. Flera Rödstjärtar hälsar oss välkomna till platsen. Errol måste nu få mat och sedan tar vi förstås en promenad runtomkring i den gamla staden.

Vi hinner sitta utanför Homer en stund och  njuta av den sista kvällssolen, när vi kommer tillbaka. Dessutom är ställplatsen en perfekt plats för en träningsmatch för Homer-Zlatan! Den första för säsongen! Oj, oj, oj vilken toppform Homer-Zlatan är i! Vi behöver knappt agera utespelare; han sköter i stort sett hela matchen själv och vilka inlägg/räddningar han gör! Homer-Zlatan är på topp!!

Hör och häpna; på Errols kvällspromenad ser Björn många Lysmaskar på torrängen, intill vår ställplats!

Morgondagens mål blir kanske Zafra, även om det känns långt att åka ca 55 mil, men kartläsningen har inte erbjudit oss några lockande alternativ utmed vägen. Vi får se var vi hamnar imorgon?!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar