fredag 27 oktober 2017

171027 Fredag Medinaceli – Zafra Spanien

Denna morgon njuter vi av en fantastisk soluppgång över bergen, under vår frukost. Startar sedan vår resa mot Zafra i strålande sol.


Vi fortsätter resan på A2, på ca 1100 meter över havet. Passerar Madrid genom ett fantastiskt nätverk av motorvägar, med mycket tät trafik. Det går hur smidigt som helst, inte ett enda stopp! Dock ligger det ett gult avgasmoln över en stod del av staden!

Vi fortsätter A5/E90 mot Badajoz, hela tiden på fina vägar. Vi passerar Extremadura och ser avfarterna mot nationalparken Monfrague. Men, den här gången, står vi över längtan efter gam- och örnskådningen där. Vi får ändå njuta av 10 st gamar som svävar över oss, nära vägen. Det är också gott om Tornfalk, Ormvråk, Röd Glada. Nu får vi också möta de första Tofslärkorna, Blåskatorna och första Iberiska Varfågeln. Det känns härligt och igenkännande!

Vi har fått insider-ornitologtips om att skåda Småtrapp när vi passerar Trujillo/Belén. Vi skådar så mycket vi kan, men resultatet blir såklart noll!

Vi anländer till Zafra vid 17-tiden och det är strålande sol, ca 28 grader varmt! Installerar oss på ställplatsen, som vi sedan tidigare, vet är bra. Errol får mat och vi tar genast en promenad. Det är varmt, säger Errol! Vi sätter oss i skuggan på en servering och svalkar oss med varsin öl.


Vi sitter där en god stund och bara njuter. Intill oss sitter en spansk barnfamilj och ganska snart börjar minsta barnet att närma sig Errol. Mamman kommer över med sin mobiltelefon för att visa oss bilder på deras hund – en brun labradorpojke!Vi strosar sedan sakta hemåt genom den fina staden, trötta efter en lång dags bilåkande. Nu stundar lite enkel matlagning och tidig sängvila. Imorgon åker vi till Castro Verde!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar