fredag 20 oktober 2017

171020 Fredag Wilster – Köln

Sover i 10 timmar som klubbade grisar, alla tre! Efter frukosten startar vi mot Glückstad och hoppas på att det inte är någon kö till färjan. Enas om att Wilster är en bra ställplats för att ha nära till färjan. Det är bara 2 mil från Wilster till Glückstad och tar ca 20 min att köra.

Det är inte så gott om plats på färjan!
Skönt att det inte är någon kö vid färjeläget! Vi får genast köra ombord. Färjan kostar 175 kr för 2 personer och Homer. Turen tar ca 45 min och väl framme ställer vi GPS:en för vidare färd mot Bremen.

Vi blir lite förvånade att vår GPS styr oss mot Cuxhaven, i nordvästlig riktning. Den här vägen har vi inte åkt förut, men ok, vi tuffar på! Först åker vi på en mindre väg, kantade med fruktodlingar. Vi ser skyltar med ”Verschmutze Fahrbahn” och ja det kan vi intyga. Vägen är onekligen smutsig och lerig av alla jordbruksfordon; särskilt som nu när det regnar lite grann. Tydligen har vi råkat lägga in en way-point utmed vägen, för plötsligt blir vi lotsade rakt genom en liten by, med trixiga, trånga gator, för att sedan komma tillbaka ut på den rätta vägen igen!

Strax innan Cuxhaven återgår vägen till Autobahn ner mot Bremen. Vi ser fullt med Silkeshägrar på de gröna fälten utmed vägen. Fortsätter förbi Bremen och nedåt Osnabrück börjar trafiken att tjockna till. Ja, det är ju fredag eftermiddag och vägarbeten förekommer = Stau!

Vid stannar för lunchrast och Errolkissning och nu tittar faktiskt solen fram igen. Men, solskenet byts snart ut mot mörker! Vid ett vägarbete, med avsmalnade vägbanor, kör vi i ett felaktigt körfält och kommer för nära en långtradare. Vår markis tar i långtradarens backspegel (som trasas sönder) och vårt ena positionsljus försvinner samt Homer får fula ytskador på markisplåten. Usch, vilken smäll det hördes! Vi blir helt förskräckta förstås och skyndar oss att köra in på en P-plats, så fort som möjligt. Långtradaren hänger på och chaffisen har redan ringt efter Polizei. Björn får betala 350 kr i böter och en skadeanmälan får göras till försäkringsbolag. Det här känns ju inget vidare, men vi får vara glada att det inte blev värre skada eller rent av en trafikolycka!

Smått chockade fortsätter vi sedan vår resa mot en ställplats i Bergische-Gladbach, nära Leverkusen. Minsann, om inte GPS:en styr in oss på nya vägar igen! Dock blir det nu rakt in i Ruhr-områdets hjärta; förbi Essen, Oberhausen, vilket innebär kontinuerliga Stau!

Nåväl, till slut, framåt 19-tiden, kommer vi fram till ställplatsen. Vilken besvikelse! Ställplatsen är full; dock inte med husbilar, utan med husvagnar som står huller om buller. Det är ett helt gäng med  irländska gästarbetare som har belamrat hela ställplatsen. Åh, vad trötta vi blir nu!

Nytt mål måste bara sättas och vi hittar en ställplats mitt i centrala Köln (bara 1 mil bort). Vi kommer fram en halvtimme senare och får faktiskt den sista platsen. Äntligen får vi pusta ut efter en lång dag. Vi skyndar oss ut med Errol, som väntat länge nu på att få komma ut på promenad. Lite fredagsmys får det allt bli hemma i Homer. Kantarellpaj, tyskt bröd, oliver, camemberost och vin, smakar bra efter den här lite trista dagen!

4 kommentarer:

 1. Oj, vilken otur. Hoppas resten av resan. Går bra. Roligt att få följa med på resan. Kram

  SvaraRadera
 2. Ja det va ingen rolig upplevelse, men tur att vi inte förorsakade någon trafikolycka ändå! Kram till dej!

  SvaraRadera
 3. Men vilken tur ändå det kunde slutat riktigt illa! Ingen bra dag! Blir bättre i morgon! Kör försiktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, usch, det va lite ruggigt faktiskt! Men, som sagt tur att det inte blev personskador! Kram till syster!

   Radera