tisdag 24 oktober 2017

171024 Tisdag Sommierés – Palamós Spanien

Fint väder idag också, så skönt! Vi tar ett litet samspråk med Höga Kusten-folket innan vi lämnar Sommiéres i strålande sol.

Vi åker sedan mot Clermont l´Herault på A750,  vidare på A7 mot Beziers, till Narbonne och Perpignan. Lämnar sedan Frankrike och glider över Pyreénerna in i Spanien. Javisst kör vi genom ett otal rondeller, men mestadels stor, fin icke-betalväg.


Lite lunchrastning bland vinfälten
Före gränsen och efter gränsen dyker det som vanligt upp sexy girls, med jämna mellanrum. Vissa sitter fullt påklädda på sina plaststolar och läser, medan andra visar upp sig i top och bara stringtrosor. Tur att det är soligt och varmt!

Det är inte bara sexy girls, som dyker upp utmed färdvägen, även en flock med Tranor snurrar högt uppåt i termikvindarna på sin väg söderut.

Framåt 16-tiden glider vi in på dagens slutmål – Palamós, söder om Girona, på Costa Brava-kusten. Den här ställplatsen vet vi är bra; 12 euro inklusive el, tömning och fyllning av vatten, dusch och wifi. Det är promenadavstånd ner till Medelhavet, så Errol och Eva går genast en promenad ner till den lilla ”inhemska” stranden La Fosca, för att se om det verkar badbart. Jadå, här leks det på stranden och badas för fullt i havet.

När vi kommer hem till Homer, kan vi sitta ute en god stund på kvällen och njuta av sommarvärmen. Idag har det varit strålande sol och 25 grader varmt. Vi ser fram emot att också få njuta av en välbehövlig dusch ikväll. Kanske stannar vi en dag, pustar ut och njuter?!

La Fosca

Smultronträdet med blommor och frukt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar