onsdag 25 oktober 2017

171025 Onsdag Palamós Spanien

Ja, vi beslutade oss för att stanna kvar i Palamós för en återhämtningsdag. Vi sover ut och vaknar sedan till en strålande sol med molnfri himmel, 25 grader varmt! Underbart!

Vi äter frukost i lugn och ro. Går sedan till Aldi för att kompletteringshandla lite grann, under en kombinerad Errolpromenad. Björn köper också en säkring à 6 kr, till vår TV.

Homer får sedan en liten städuppfräschning, men sedan är det dags för att gå ner till La Fosca-stranden för årets första dopp. Errol känner igen sig och går med raska steg ner mot stranden. Ok, det är hundförbud på stranden, men nu när det är ”off-säsong” är det många som har hundarna med sig, så vi tänker låta Errol få ta sig ett dopp.

Errol vet precis vad som stundar och kan knappt bärga sig innan han får rusa ner i Medelhavet. När han kommer upp ur plurret får han självklart ”labbefnatt” och omvandlar sig till en svart kanonkula, som rusar runt, runt i sanden. Tyvärr ligger det en solbadande dam i vägen, som nu omvandlas till en sandbadande dam......men vad bryr sig en lycklig Errol om det?! Efter en stund infångas den galna hunden och vi skyndar genast upp på strandpromenaden igen. Errol tittar surt på oss och förstår inte alls varför vi avbryter denna lyckliga stund! Men, nu är det vår tur att få doppa oss i Medelhavet. Det är underbart skönt, men faktiskt lite svalt, ca 18 grader i vattnet.


Badbevis!

Sedan softar vi lite i solen på strandpromenaden och Errol blir genast uppraggad av en snygg, ung, spanjorska – lite lik en Pointer. Hennes matte kan inte heller motstå Errol-looken, utan närmar sig snabbt och vad händer? Hennes snabba spanjorska glider ur sitt koppel! Hon rusar fram till Errol och bjuder upp till dans, lek på stranden och bad! Men, vad ska han göra? Han är fjättrad invid sin matte och kan bara sukta efter den snygga damen! Ja, vi får sedan släpa hem honom från stranden och han stannar ideligen resolut och talar om att vi borde gå tillbaka till stranden för att ragga brudar! Näpp, nu blir det raka spåret hem till Homer för eftermiddagslunch!

Vi hinner sedan med några telefonsamtal och videochatt med barnbarn under eftermiddagssiestan.

Sedan är det dags för kvällspromenaden. Errol och Eva går en sväng ner till Palamós marina. Vi ser mängder med knixande Rödstjärtar under hela promenaden. Härligt!

Marinan i Palamós
Björn har under tiden fixat med vattenpåfyllning och säkringen till TV. Nu går det fint att se på TV igen!

Imorgon är det dags att lätta ankar och dra vidare mot Portugal. Kartläsningen säger oss att vi siktar mot Madrid imorgon. Vi får se hur långt orken och lusten räcker!

4 kommentarer:

 1. Hej Eva och Björn. Mycket trevlig läsning från fåtöljen i Visby. Ser fram emot mera to come. Lycka till och ta lugnt.
  mvh
  //bertil K

  SvaraRadera
 2. Hej Bertil! Så kul att du hänger med oss på resan och övervintringen i Portugal! Hoppas att allt är väl med dej och om du vill kan du komma och hälsa på oss här i Portugal!/Björn Eva

  SvaraRadera
 3. Härligt att följa er resa med Errol till Portugal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är så välkomna att följa med på resan! Gott Nytt År!

   Radera