måndag 30 oktober 2017


171030 Måndag Castro Verde

Vi vaknar åter till en varm och solig dag. Äter frukost i lugn och ro, sätter oss sedan utanför Homer, för att njuta en stund innan vardagsrutinerna rullar igång.

Carla kommer förbi en sväng, på väg till sin studio. Hon vill visa sina nya projekt. Det är inte några dåliga projekt! Carla lämnar nu de mindre smyckena i pärlor och går över till att förfärdiga halsband, som helt och hållet består av pärlor, t o m smyckeslåset! Det är helt magnifika halsband hon visar oss och sedan skyndar hon vidare till sin studio för att fortsätta jobba med sin konst.Carla Santanas foto.

Vi tar nu en tur ner till centrum för att uträtta lite ärenden. Björn tar med Monark-cykeln, för att se om någon cykelreparatör kan fixa så att växlarna fungerar. Jajamen; på fem minuter fixas detta utan någon kostnad alls! Några smärre inköp görs och sedan är det dags för en fika på vårt lilla favoritcafé. Errol kan då vila ut i skuggan under cafébordet, för att vara redo för promenaden hemåt igen. Han minns precis var alla ”gårdshundarna” finns och var de kommer att ”anfalla”; det gäller att vara på sin vakt!


När vi kommer hem igen, tittar irländska Bill och Breda över, för att visa foton på barn och barnbarn samt från sin vigsel. De är ju faktiskt nygifta, sedan i början av oktober i år. Det är roligt att få ta del av varandras liv!

Eva tar sedan en snabb skådartur ut till den lilla barragemen. Där erbjuds ungefär samma fågelobservationer som igår, men det ger alltid en tillfredsställelse att återse arterna.

Den lilla barragemen
Vi fortsätter att njuta av den sköna sommarvärmen resten av dagen; utom Errol förstås, som kryper in i skuggan under Homer. När vi sedan sitter utanför Homer i det ljumma kvällsmörkret, för att invänta att Tornugglan ska komma, ja då går Errol in i bobilen och lägger sig. Vi har verkligen olika behov! Tornugglan lyser med sin frånvaro denna kväll, men några Fladdermöss gör flyguppvisningar framför oss. Carla och Telémaco kommer sedan förbi och pratar en stund. De berättar att det fantastiska kulturutbudet, som nu har varit under flera år, kanske kommer att förändras, då det nyligen varit val och kommunledningen är utbytt. Vi får avvakta och hoppas på att en ”kulturkalender” ändå kommer att ges ut snart. Framåt 19-tiden flyttar vi in i Homer igen, för nu börjar det knorra i magarna efter lite kvällsgott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar