måndag 23 oktober 2017

171023 Måndag Vienne – Sommiéres Frankrike

Vaknar faktiskt till solsken och lämnar även Vienne i solsken. Vi åker faktiskt i solsken hela dagen och temperaturen stiger hela tiden!

Hej då Vienne!
Vi bestämmer oss för att åka till en känd ställplats i södra Frankrike, nämligen i den medeltida staden Sommiéres. Vi känner väl till staden och dess underbara, medeltida miljöer.

Det blir dock en lång och tröttsam resdag. Vi åker genom stad efter stad, genom rondell efter rondell och det känns som vi inte kommer någonstans. Vi har ju åkt denna väg, söderifrån, på hemresan i mars, men vi förstår inte alls varför GPS:en inte nu styr in oss på gratis motorväg A7? Vi får hela tiden åka på mindre D-vägar och ibland N-väg.

Idag styr GPS:en också in oss över Nimes, som är en stor stad och det är inte så lyckat vid 15:30-tiden på dagen (även om det är en en måndag!). Vi hamnar i rondell efter rondell och varje rondell är också utrustade med stoppljus; ibland både innan rondellen och inuti rondellen; det blir hur långa bilköer som helst, i tredubbla led!! Nåja, till slut kommer vi utmattade, ut ur Nimes och landar till slut i Sommiéres, framåt 16-tiden.

Vädret är sommarlikt och vi tar genast en njutbar promenad i kända Errol-miljöer, utmed floden Vidourle. Åååh, så härligt det är med sol och värme! Vi träffar på en tonårsflicka som rider på sin häst, vid stranden av Vidourle och vi försöker prata med henne, men tyvärr kan hon inte ett ord engelska. Vi strosar vidare, så sakteliga i njutbart väder, hem till Homer igen.

Väl hemma, dyker det upp ett svenskt par från Höga Kusten-trakten, som vill samspråka en stund. Vi utbyter erfarenheter om resvägar och ställplatser. De är på väg ner till Gibraltar, så troligen ses vi väl inte mer under denna resa.

Nu stundar lite korsordslösning, telefonsamtal, mailande och sedemera matlagning. Imorgon åker vi vidare in i Spanien och troligen till en känd ställplats på Costa Brava-kusten; Palomas; där vi stannade några dagar i våras under hemfärden.

2 kommentarer:

  1. Så njutbart det låter. Kram från kylan/ Eva&Peder

    SvaraRadera
  2. Japp det är så njutbart med sol och värme! Kram på er!

    SvaraRadera