söndag 22 oktober 2017

171022 Söndag Goncourt – Vienne Frankrike

Idag har vi i stort sett sol under hela resdagen. Skönt! Vi kan njuta av sol och av det underbart vackra landskapet, när vi glider fram på vår söndagsresa söderut mot Vienne, söder om Lyon.

Ja, det känns verkligen som en söndagsutflykt! Strålande väder och vi åker hela tiden på mindre vägar med få trafikanter. Vi glider genom by efter by och passerar hundratals rondeller utmed vår väg. Det är endast motorväg förbi Dijon och Lyon, där det förstås är mycket trafik.

Nu börjar vi nog ha åkt ikapp flyttfåglarna. Vi ser en sädesärla, mängder med stora Star-flockar, Tornfalk och flera Röda Glador. Vi ser också ett helt fält med Ägretthägrar och en hel flock Skogsduvor som provianterar på en åker och skräms upp i flock till flykt.

Ställplatsen i Vienne är helt centralt belägen, nära floden Rhone. Den är gratis, tömning finns. Vi tar, som vanligt, genast en Errolpromenad. Tyvärr är det en ganska tråkig hundpromenad! Nästan inte en grön fläck, bara gator med hårt brusande trafik runt omkring. Vi går ändå ner till Rhone, men promenadstråket är inte särskilt trevligt, varken för människor eller hundar, så vi strosar sakta hem till Homer igen. Det var väl tur; för nu öppnar sig himlen för dagens första regnskur!

Vienne vid Rhone-flodenInga kommentarer:

Skicka en kommentar