söndag 29 oktober 2017

171029 Söndag Castro Verde

Vintertid även i Portugal och klockan har flyttats bakåt en timme. Vi ligger konstant en timme efter Sverige tidsmässigt. Så vi sov en lång natt och vaknade tidigt idag.

Solen strålar för fullt på en klarblå himmel och idag har vi ca 28 grader varmt. Det blir inga större eller krävande aktiviteter med andra ord!

Björn får äntligen ork och lust till att läsa. Han ger sig med liv och lust in i livet i Grekland, mot slutet av andra världskriget; Ploget och Svärdet av Theodor Kallifatides. Underbart skriven!

Eva har en del vardagsrutiner att uträtta; handtvätt av resekläderna och Errols kloklippning samt örontorkning. Ja, det är fullt tillräckligt! Telefonsamtal och videochatt med barn och barnbarn hinns också med.

Errol vill ändå ut på promenad, men det får blir flera stycken och korta sådana. Han gillar inte denna värmen, utan vill helst ligga inne i Homer. Han väntar på väderomslag så att den omtalade fotbollsturneringen kan starta!


Det blir mycket och många samspråk med goda vännerna och grannar under dagen. Vi vill alla, helst bara sitta i skuggan och ta det lugnt. Största delen av dagen sitter våra grannar, tillika fågelskådare, Chris och John (England) i skuggan av Homer och småpratar med oss.

Nåja, det är mycket varmt, men vi har lyft ner våra cyklar och också tvättat av dem resdammet, så vi måste ju bara ta en liten tur ut till barragemen för att se om där finns något vatten och några fåglar. Neej, säger John, barragemen är helt torrlagd så där finns inga fåglar! Ok, men vi tar en liten tur ändå. Ha, barragemen är vattenfylld och vi trotsar värmen en stund för skådning! Inga sensationer, men där finns Hägrar, Tofsvipor, Skogssnäppa, Styltlöpare, Smådopping och några fler arter. Härligt! Nöjda, med mini-skådningen cyklar vi hem igen!

Framåt kvällskvisten, när solnedgången närmar sig, börjar värmen svalna ner till Errol-temperatur. Vi går en sväng upp över de torra ängarna bakom vår ställplats och Errol njuter av att springa fritt en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar