lördag 21 oktober 2017

171021 Lördag Köln – Goncourt Frankrike

Lämnar det vackra Köln och siktar nu på att i första hand åka in i Luxemburg för att se om det fortfarande är låga dieselpriser där. Vädret är blandat med sol och regn, men övergår sedemera alltmer i kontinuerligt regnande.

Med hjärtat i halsgropen och nästan tom tank seglar vi in i Luxemburg, närmare bestämt i Frisagne, för att tanka. Ok, det är inte lika billigt som för ett år sedan. Lite besvikna blir vi allt; dieseln kostar 10:18 euro/liter. Hur som helst, full tank blir det! Vi tuffar vidare i regnet in i Frankrike och mistlarnas land.

Vi åker förbi Metz och Nancy. Vi har GPS:en inställd på ”undvik betalväg”, men ändå leder den in oss på A31 som är en ”betal-motorväg”. Förskräckta åker vi av på första bästa avfart – Neufchateaux = 16 kr. Vi sätter nytt mål på en ställplats i den lilla byn Goncourt, intill floden La Meuse. Ställplatsen är kostnadsfri med tillgång till tömning och vatten. Den ligger mycket vackert helt nära La Meuse. Här finns plats för 20 husbilar och när vi kommer vid 17-tiden står det redan ca 10 bilar där, men det finns fortfarande gott om utrymme för oss. Vi installerar oss och inväntar regnets upphörande. Det visar sig omöjligt! Vi får allt ta en Errolpromenad ändå innan vi går hem för matlagning och kartläsning mot morgondagens mål.


Ställplatsen i Goncourt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar