tisdag 31 oktober 2017

171031 Tisdag Castro Verde

Väderrapporten säger att det idag blir den sista dagen med högsommarvärme på ett tag. Sedan ska det bli svalare och regn några dagar. Så idag är det bäst att passa på att byta och tvätta lakan, så de kan torka fint utomhus. Japp, det är Evas förmiddagsjobb!

Björn ägnar sig under tiden åt att scanna TV-kanaler; men neeej, det är lika hopplöst som förra året! Det är ju för märkligt; för en vecka sedan i Spanien hade vi 32 kanaler att välja mellan men här verkar det helt omöjligt! Det är bara att ge upp!

Istället ger vi oss iväg på en kort barragem-skådning och idag tar vi med både handkikare och tubkikare, för att få bättre vadar-spaning. Errol får lämnas hemma i Homer under tiden. Kul; det är en hel del fåglar på plats. Vi räknar in totalt 30 arter på vår korta skådarstund; Skedstork, Grå-, Silkes-, Ägrett- och Ko-häger, Röd Glada, Härfågel, Kungsfiskare, Större Strandpipare, Skogssnäppa m fl. Nöjda cyklar vi hem till Errol igen!Framåt 17-tiden svalnar temperaturen till möjlig Errol-promenad, så vi ger oss ut över torr-ängarna bakom Castro Verde. Vi njuter av den ljumma kvällsvinden och Errol kan fritt lufsa på i egen takt. Men, bevisligen tycker han dock att det fortfarande är alldeles för varmt ute, för när vi är nästan hemma igen, hoppar han tveklöst rakt ner i fontänen i vår lilla park! Han njuter av att vada omkring i fontänen och får sedan ”labbe-fnatt” och rusar i full karriär, runt, runt i parken! Så ikväll får vi in en fontänbadad, våt, men lycklig labbe i Homer!
2 kommentarer: