onsdag 2 maj 2018

180502 Onsdag Nules – Tortosa

Idag lämnar vi Costa de Levante Playa Nules. Vi har varit här en vecka och uppskattar verkligen campsiten och dess läge; trots osäkerheten med varmvatten i duschar, svårspolade toaletter och osäker el-tillförsel. Duschar och toa gäller dock endast damerna; herrarna har hela tiden gott om varmvatten och välfungerande toaletter! Nåväl, vi säger hejdå till campsiten och siktar mot staden Tortosa, 16 mil norrut.

Vi har varit i Tortosa flera gånger förut och vet att vi tycker om ställplatsen (gratis med tömning och vatten) och stadens historiska centrum, med katedralen och kastellet. Tortosa är en lite större stad med ca 33 000 invånare. Pablo Picasso har levt en del av sitt liv här; det vet vi sedan tidigare!

Framåt 15-tiden landar vi in på ställplatsen och gör oss hemmastadda. Phil och Sandra är inte långt efter oss. Errol och Eva måste såklart snarast ta en promenad och det märks att Errol känner igen sig väl. Vi går längs det stora promenadstråket utmed floden Ebre och nu är floden överfylld med vatten! Träden står långt ute i floden och den nedersta strandpromenaden finns inte längre. Floden har tagit överhand och de små träbryggorna ut i floden är sönderspolade. Det är en annorlunda syn, jämfört med våra tidigare besök här!


Vi går över den stora bron, nära centrum; över floden och följer strandpromenaden på andra sidan, tillbaka till den gamla järnvägsbron, som leder oss tillbaka igen mot ställplatsen. Det är hela tiden så otroligt vackra vyer att njuta av och Errol njuter av sitt doftläsande och sina hundmöten under promenaden.


När vi kommer tillbaka till boplatsen, är det redan tidig kväll. Vi enas med Phil och Sandra att GFD-klubben behöver arrangera ett möte. När vi nu inte har tillåtelse att ställa ut stolar och bord, får mötet bli inomhus och ikväll blir det i engelsk regi. När mötet avslutas flyttar vi in i Homer, för att tillreda en enkel måltid, i form av omelett, sallad, oliver, bröd och camemberost. Vi har en trevlig kväll tillsammans och ser fram emot att utforska Tortosas historia imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar