tisdag 8 maj 2018

180508 Palamós – Narbonne Frankrike

Idag lämnar vi Palamós och åker över gränsen till Frankrike. Vi sätter målet till Le Boulou, strax efter gränsen.

Vi passerar Pyrenéerna, som vi nästan inte kan se idag. De snötäckta topparna är delvis inhöljda i moln. Vi åker genom gränsstaden Le Perthus och där är det precis proppat med bilar och människor på de smala gatorna. Oj, oj, oj vilken gränshandel! När vi kommer ut ur staden och fortsätter in i Frankrike, möter vi en mils-lång bilkö; emellanåt står den helt stilla! Vi är glada att vi åker åt motsatt håll!


När vi närmar oss Le Boulou, tycker vi att det är alldeles för tidigt att stanna, så vi sätter ett nytt mål; Peyriac de Mer, strax innan Narbonne. Vi trixar oss genom den lilla stadens smala gator och lotsas ut på andra sidan, på en smal väg. Ställplatsen ligger lite ensligt, om än helt nära havet. Vi passerar förbi den och vänder om igen.

Vi fortsätter istället till Narbonnes ställplats, där vi stått förut. När vi väl kommer dit, är det inte helt enkelt att få den nedfällda bommen att öppna sig. Man ska svara på några frågor och skriva in sitt bilnummer på en mycket liten bildskärm. Det är nästan omöjligt att se vad som står på bildskärmen, när solen lyser på den, men till slut lyckas vi göra rätt och bommen öppnar sig. Vi intar vår plats och ger Errol middag. Sen är det redan dags för hans kvällspromenad; han har ju bara fått snabbkissa några gånger under resdagen!

Vi bestämmer oss för att ta samma promenad som förra gången; nämligen runt den enorma sportanläggningen vi står intill. Vi börjar vår promenad och ganska snart visar Errol att han är bajsnödig och styr bestämt sina steg mot första bästa grönyta han ser; vilket inte är vår tänkta promenadväg. Nåväl, vi hänger på; bäst att han får uträtta sina behov snarast! Tack vare att Errol nu ändrar vår färdriktning, ser vi att Narbonnes historiska center verkar ligga inom gångavstånd! Vi styr genast stegen i den riktningen.

Vi går genom smala gränder, breda gator och kommer snart fram till torget där historian finns samlad.


Narbonne är en av Frankrikes äldsta städer. Koret till den enorma Katedralen Saint Just, byggdes 1272-1332, varefter den imponerande byggnaden, som skulle hört till Frankrikes största gotiska monument, blev stående ofullbordad.Det finns så oerhört många, vackra byggnader utmed gatorna i Narbonne. Tänk om vi kunde få veta varje byggnads historia. Vi njuter oss sakta tillbaka igen till vår boplats.

Just då ringer Phil och Sandra och berättar att de står ganska nära Clermont-Ferrand. Där regnar det idag och de fick även regn under gårdagen. Vi tänkte resa samma väg, men när vi hör om väderleken ändrar vi oss och siktar på Sommiéres imorgon, där väderprognosen lovar 23 grader varmt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar