tisdag 15 maj 2018

180515 Tisdag Buxtehude – Heide

Vår plan för dagen är att åka med färjan över Elbe – Wischhafen - Glückstadt, för att slippa den tråkiga vägen via Hamburg. Sedan får vi se hur långt norrut vi kommer idag. Vi åker genom Altesland och alla fruktodlingarna; dock är ju alla fruktträden överblommade nu!

När vi kommer fram till Wischhafen är det en lång bilkö framför oss. Nåja, det är bara att inordna sig i ledet och vänta! Vi ser snart att en man sorterar ut alla personbilar och låter dessa åka före oss, lite större fordon. Under denna långa väntan hinner vi se stora flockar, tusentals, med Vitkindad Gås. En Rörsångare underhåller oss också flitigt med sin sång, genom Homerfönstret. Björn tar och ringer vår fantastiske husvakt och hör om allt är bra därhemma. Han svarar lugnande att allt är precis som vanligt och sig likt, som innan vi for!


Ja, vi väntar och väntar: väntan blir faktiskt 2 timmar lång innan vi får fara ombord. Färjan kostar 17:50 euro för Homer och 2 personer; resan tar ca 30 minuter.

När vi väl kommer iland, har vi inte så stor lust att åka alltför långt idag. Vi ställer målet på Heide, ca 7 mil norrut.

Vi kommer fram till ställplatsen lagom till vår sen-lunch. Ställplatsen är ordnad i två olika sektioner; ”rondellen” - där det finns tillgång till el = 7 euro/dygn; sedan finns det platser utanför ”rondellen” = 5 euro/dygn, utan tillgång till el. Tömning av toa och påfyllning av färskvatten kostar, tömning av gråvatten är gratis. Vi konstaterar nu att vi faktiskt varit här tidigare. På vår första vårresa söderut 2016 kom vi hit i mars, sent på kvällen, men valde då bort att betala 5 euro bara för att sova. Vi ställde oss då på en skolparkering, inte långt härifrån.

Idag kör vi en repris av gårdagen och tar siesta efter vår sen-lunch, för att senare gå en stadspromenad in till stadskärnan, som lär ha Tysklands största torg! Vi får en mycket varm, 2 km promenad in till torget. Vi har 26 grader varmt idag också, men Errol kämpar på!

Tysklands största torg användes under 1400-talet till kreatursmarknad, men idag är det helt belamrat av en ”super-cirkus”! Det är den största cirkus vi någonsin har sett! De har ju ett helt Zoo med sig; lejon i burar, lamadjur, strutsar, zebror, kängurus. Så vi ser inte värst mycket av torget idag!Vi går runt Tysklands största torg iallafall och passerar då också St Jürgen-Kirche. Kyrkan byggdes 1559.


Sedan strosar vi hemåt igen och njuter åter av en ljummen ute-sittarkväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar