söndag 13 maj 2018

180513 Söndag Pont-à-Mousson – Greven Tyskland

Inatt sov Eva dåligt; det åskade och regnskurade under efternatten, så det var ett evigt öppnande och stängande av takluckan! Det var jättevarmt, men vi vill heller inte att det ska regna in! Det är fortfarande mulet och småregnigt på morgonen, men idag har vi ändå tänkt att ha en resdag, så vädret får vara ok för detta ändamål.

Vi säger farväl till våra danska grannar, som också ska åka vidare hemåt idag. Dock ska de stanna i Tyskland för att hämta en hundvalp med sig hem.

Vi sätter fart mot Frisange i Luxemburg för att tanka lite billigare diesel (1:10 euro/l) och så köper vi några flaskor god Pastis. Sedan tuffar vi vidare in i Tyskland, med riktning mot Köln, via Trier; vi undviker Moseldalen och kör istället via Bitburg mot Köln. Vi har målsättningen att köra förbi storstäderna Köln och Dortmund idag, för att slippa all långtradartrafik, som har körförbud under hela dagen.

Vi möter Ruhr-området i dimma och regn, precis som vanligt! Vi måste dock göra en kort rastning för att äta en smörgås och låta Errol kissa; i ösregn! Sen fortsätter vi i rask takt, men det är många trafikstockningar, med långa köer förbi alla vägarbeten, utmed vår färdväg idag. Tack och lov då, att vi slipper långtradarna!


Som slutmål sätter vi Greven, strax norr om Münster och vi anländer först strax före kl 18, i ösregn! Ställplatsen är t o m avstängd på grund av allt regn, men de har istället extra platser i hamnens vinterförvaring av båtar. Ok, vi får ställa oss där och vi har el också, vilket är bra när det regnar så mycket. Vår Homer-hjälte Errol, har nu åkt bil hela långa dagen, med endast en enda kort kiss-paus. Nu får han mat och en ös-regnspromenad, vilket inte bekommer honom! Vi går utmed Ems-kanalen och han är lycklig över att få rusa i sin egen frihets-takt.Det blir dock desto tråkigare när vi kommer tillbaka till Homer! Invid Homer-dörren är det mestadels en vattenpöl och däromkring mjuk, svart sörja; det sitter fint fast i Errol-tassarna. Det är inte helt lätt att torka den gossen, utan att få allt svart med in i Homer! Vi gör dock vårt bästa!

Nu är vi våta och hungriga; nu sätter vi på fläkten och lagar mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar