söndag 6 maj 2018

180506 Söndag El Poblenou del Delta – Palamós

Idag tänker vi köra vidare norrut. Vi ska åka förbi Barcelona, vilket vi tror är bra på en söndag, då det bör vara mindre trafik än en vanlig vardag! Vi siktar på att åka ända till Palamós, ca 30 mil, vilket GPS:en påstår ska ta 4,5 timmar. Men, vi vet att ställplatsen i Palamós är bra. Där finns el, dusch, tömning, wifi och omgivningarna är trevliga, med närhet till båda strand och stad.

Vi tar och ringer till Phil och Sandra under resan. De tuffar vidare norrut och är ännu kvar i Spanien, men siktar på att komma fram till Narbonne i Frankrike idag. Resan har gått bra, så här långt! Vi rings snart igen!

När vi närmar oss Barcelona mulnar himlen och det börjar regna. Det känns ovant nu; vi har faktiskt inte haft just något regn på en månad!

När vi passerat Barcelona känner vi inte riktigt igen vägen. I vårt minne har vi tidigare åkt på motorväg, nästan ända fram till Palamós, men idag åker vi på C35. Den vägen är smal och krokig samt leder genom många små städer. När vi kommer till Macanet de la Selva, dyker minnet upp av att vi rastat där och handlat i affären. Så antagligen har vi ändå åkt denna väg tidigare.

Vi kommer fram till ställplatsen vid 15-tiden och boar in oss; det är gott om platser. Medan Björn fixar med el och tömning, går Eva och Errol en kort promenad. Errol visar genast att han känner igen sig och påtalar med sitt kropps-språk, att vi ska gå ner till stranden. Men, nej vi ska inte gå så långt nu; det är alldeles för varmt för honom i sol och 25 graders värme. Vi strosar sakta hemåt igen för intag av en mycket sen lunch och Errol-middag.

Kvällspromenaden tar vi ner till Platja de la Fosca. Fast klockan är 18 på kvällen, är stranden full med människor och det badas för fullt! Woow, är det så varmt i vattnet? Vi badade ju när vi kom hit i slutet av oktober, tänk om vi kunde få ett avslutande dopp här igen! Errol vill verkligen inte gå hem! Han försöker ideligen få med Eva ner till havet för ett dopp; men det går ju inte, stranden är full av människor och hundförbud råder på hela platjan. Eva får lura iväg honom från stranden och hemåt!Sedan sitter vi ute vid Homer-sidan och njuter ända till framåt 20-tiden, då vi får dra oss inåt igen och göra kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar