fredag 4 maj 2018

180504 Fredag Tortosa – El Poblenou del Delta

Efter avslutad frukost går vi in till Phil och Sandra för att göra en planering av dagen. Planeringen blir dock en helt annan än vi alla förväntat oss. Phil mår inte alls bra. Han blev åter sämre och fick mer ont igår eftermiddag. De har bestämt sig för att de måste åka hem till England snarast. Phil behöver utredas av en läkare. Självklart förstår vi detta beslut!

Medan Phil och Sandra gör sig klara för avfärd, tar vi en promenad i Tortosa. Vi går tillbaka till Parc Municipal. Där besöker vi först Llotja; en byggnad som tidigare använts för vete-marknad. Numera är det ”jättarnas hus”. Här förvaras stora dockor; upp till 4 meter höga samt masker som använts under festivaler genom tiderna; ända sedan tidigt 1900-tal.

Vi fortsätter sedan ut ur parken och går fram till Casa Brunet. Det är en vacker byggnad i barockstil, som numera inhyser Tortosas handelskammare.


Nu är det dags att strosa tillbaka till boplatsen för att säga farväl till Phil, Sandra och Fidel. Vi lovar självklart att vi ska ha fortsatt kontakt med varandra! Så skiljs då våra vägar åt, efter 1 månads härlig, rolig och lärorik samvaro! Det är med sorg i hjärtat som vi kramas och vinkar farväl, när de åker vidare norrut!

Vi beslutar oss för att byta miljö och åka ner till Delta de l´Ebres naturreservat, för att ägna oss åt lite fågelskådning. Det är bara ca 3 mil till gratis-ställplatsen vid El Poblenou del Delta, längst ut i området. Vi anländer lagom till sen-lunch och hinner vid ankomsten se bl a Flamingos i hundratal, Bronsibisar och Styltlöpare.

Senare tar vi en skådarpromenad i området. Vi identifierar ett nytt kryss för oss, nämligen Skäggtärna! Vi ser den t o m lätt utan kikare! Vi går också in i Casa Fusta, där turistinformationen finns och köper en karta över naturreservatet. Sedan går vi hem till Homer. Errol är nöjd med att ligga ute och spana på grannarna. Vi ska strax börja med kvällens matlagning och hela tiden kan vi skåda Skäggtärnorna genom Homerfönstren!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar