lördag 5 maj 2018

180505 Lördag El Poblenou del Delta

Björn och Errols morgonpromenad, med kikare förstås, räntade god fågelskådning! Björn kommer nöjd tillbaka med rapport om Purpurhöna, Brun Kärrhök och alla andra arter han sett, på bara en kort stund. Det är den första Purpurhönan vi skådat under denna resa!

Efter avslutad frukost, är det dags att ta med kikare, fågelbok och Errol på skådarpromenad. Ganska snart blir det mycket varmt för Errol; växlande molnighet och 25 grader varmt! Vi vill helst inte att han badar i fågelsjöarna, men här finns också kanaler, som passar bättre för ett Erroldopp. Han är dock inte så van att hoppa i vattnet från en kant, utan att se botten. Men, efter några tvekande försök, tar han mod till sig och dyker i! Härligt; men han kan inte komma upp ur kanalen på egen hand; Björn får ta honom i nackskinnet och bärga honom upp över kanalkanten. Det går fint!


Det här är verkligen ett paradis för fågelskådning och det är så oändligt stort! Vi räknar in flera arter som vi inte sett tidigare under denna resan; Purpurhöna, Purpurhäger, Kamsothöna, Rödhuvad Dykand, Skäggtärna. Vi räknar också till 17 stycken Bronsibisar som kommer flygande i sträck. Efter ett antal härliga skådartimmar strosar vi hemåt igen.På hemvägen passerar vi Casa Fusta igen och nu går vi in och köper oss varsin fin t-shirt, till minne av det här fina naturreservatet. Sedan är det dags för sen-lunch och siesta!

Idag är det mycket folk i området och det har fyllts på rejält med husbilar, bara från igår när vi anlände. Området är också mycket populärt bland barnfamiljer och det kan vi förstå, för här finns lekpark, inhägnade djur att titta på, parcyklar att hyra och en restaurang, som är i full gång.

Eftermiddagens skådning ger inget nytt resultat; bara en alltför varm Errol! Vi hade siktat på att få se Sjö-orre och Skärfläcka, men dessa syntes inte till. Vi är dock mycket nöjda med vår skådning här i Delta de l´Ebre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar