torsdag 17 maj 2018

180516 Onsdag Heide – Grenå Danmark – Hjo Sverige

Igårkväll träffade Errol på en liten, tysk Beagle-pojke, 7 månader gammal. De båda fann varandra direkt och började busa omkring på ställplatsen, helt vilda. Det hela gick så vilt till att Errol lyckades sno sig ur sin lina och då blev genast leken än galnare! Errol for omkring, som en rund, svart boll och ville inte sluta med leken. Till slut måste dock detta få en ände; Errol lät sig kopplas tillbaka på sin lina och unge herr Beagle släpades hem till sin bobil. Imorse träffades de igen, under sina morgonpromenader och samma vilda glädje uppstod! Men, tyvärr allt roligt har ett slut; vi ska åka vidare idag!

Under kvällen bestämde vi oss för att njuta ännu en dag av det underbara vädret och bara flytta oss upp till Vadehavet i Danmark, närmare bestämt till Ribe. Imorse revideras beslutet och vi bestämmer oss för att åka ända upp till Grenå och stanna där över natt. Det går snabbt att resa genom Danmark på fina vägar och enligt GPS:en ska vi anlända tidig eftermiddag. Med andra ord hinner vi njuta av det fina vädret och ändå vara på plats, för att boka färjebiljett och resa hem imorgonbitti.

Sagt och gjort, vi startar resan! Vi stannar till i Viöl, för att köpa med oss gott, tyskt bröd på Aldi. Vi laddar en hel kartong, med det saftiga brödet. Sen kör vi vidare igen.

Vi anländer till Grenå, strax före kl 14. Eva och Errol går genast en kort kiss-promenad, innan vi ska äta sen-lunch.


När vi går tillbaka mot Homer, ser vi Björn komma körande och han tutar vilt när han får se oss! Vi förstår vinken och börjar springa bort till Homer! Det visar sig att en färja avgår alldeles strax; kl 14:20; vi hinner kanske boka in oss på den! Snabbt in i Homer och med blixtens hastighet bokar Björn vår biljett på Stena Line, till Varberg.

Vi slänger oss bort till incheckningen och kvinnan där upplyser oss om att vi har en himla tur, som kommer med ombord, för färjan är nämligen försenad 1 timme. Tur som en tok! Vi inrättar oss i vår kö; kissar Errol en gång till och fixar iordning några smörgåsar att ta med ombord.

Väl ombord, sätter vi oss ute på soldäck, på läsidan och bara njuter av överresan! Stena Line bjuder oss även på kaffe, eftersom vi är så försenade. Det passar perfekt till våra mackor. Det är inte alls mycket folk på båten, så vi kan hitta en fin plats för oss i solen och för Errol i skuggan.Vilken underbar båtresa; vi sitter kvar ute på soldäck ända fram till Varberg! Vi kör iland 19:45 och glider sedan sakta hemåt i den ljumma vårkvällen. Vårkvällen hinner också övergå till natt, innan vi är hemma! Vi vill nämligen se de fina trakterna vi bor i och väljer därför att köra den lilla vägen över Varvsberget; från Falköping till Ekedalen. Detta visar sig inte alls vara ett rätt val; där pågår ett vägarbete och nästan hela vägen är därför uppgrävd! Oj,oj,oj vilken myrfärd det blir! Nåväl, vi landar in på vår gata vid midnatt och är så glada att återse vårt hem, som nu känns som ett palats att komma in i!

Det är lika underbart att komma hem till vårt hus, som det är att resa iväg på upptäcktsfärder ut i världen med Homer! Nu ska vi njuta av sommaren och sedan längtar vi redan efter hösten, med planering av ny resa!

5 kommentarer:

 1. Välkomna hem igen. Kramar Karlbergs

  SvaraRadera
 2. Tack för en spännande resa. Kram Eva o Peder

  SvaraRadera
 3. Tack rara ni! Det är toppen att komma hem och vädret är underbart och errol är överlycklig! Kram till er allihop!

  SvaraRadera
 4. Hej på er hemma.
  Onsdag Heide – Grenå Danmark – Hjo Sverige
  Vi vill oxå bara tacka för att vi fått vara med på er Portugalresa. Har tittat in då och då men sällan kommenterat. Vi ska försöka bättra oss, iallafall har vi läst och haft mycket glädje av ert trevliga och idoga bloggande. Ha det nu skönt i Sverige innan ni kanske återigen reser iväg ned till sydligare breddgrader. PS: Klappa ERROL från oss.
  Mvh. Maj Jan och LOKE.

  SvaraRadera
 5. Hej på er! Tack så jättemycket för er vänliga kommentar! Det är roligt att ha flera med på resan! Errol är klappad från er! Ja en skön sommar ni också och vi hälsar till LOKE😊 Vi hörs igen!

  SvaraRadera