måndag 7 maj 2018

180507 Måndag Palamós

Efter frukost går vi en promenad med Errol, till Aldi för att handla. Errol visar att det är åt fel håll, för Aldi ligger precis åt platjans motsatta håll. Men, han får vackert följa med ändå. Utmed vägen ser vi flera blommor, som vi inte har identifierat tidigare. Blommorna fotas för senare artbestämning.


När vi kommer hem till Homer igen, dråsar Errol omkull i skuggan. Ja, det är varmt, ca 25 grader! För att pigga upp honom, föreslår Eva att vi ska ta en promenad ner till platjan, så får han bada. Gissa om Errol helt plötsligt blir pigg som en lärka. Han flyger upp och vi ger oss genast av. Nu har han bråttom minsann! Han vet vägen precis och går med raska steg, raka spåret ner till Cala Margarida. Där råder också hundförbud, men det är en stenig, liten strand där inga turister håller till. Mycket riktigt, där finns inte en människa. Äntligen får han svalka sig i det kristallklara vattnet.

Cala Margarida
Nu är Errol redo för en fortsatt promenad och då går vi den högt belägna strövstigen, utmed kusten bort till Platja de la Fosca. Här kan Errol strosa fritt omkring och Eva kan njuta av den fantastiska utsikten. Nu blir vi båda nöjda med bad och promenad; nu går vi hem till sen-lunch!


Vår nya sen-lunch-favorit är en tallrik som täcks med små spenatblad i botten, därpå lägger vi tunt skivad selleri och tunt skivade tomater. Vi saltar, pepprar och strör på vitlökssalt; sedan dränker vi det hela i olivolja. Till detta äter vi baquette och camembert-ost. Mmmmm, det smakar så gott!!

Efter sedvanlig siesta är det dags för Errols kvällspromenad. Ikväll bestämmer vi oss för att ta en helt obekant promenad, som först leder oss in genom ett genuint bostadsområde, men som sedan övergår till industribyggnader. Det blir för tråkigt, så vi går istället ner mot hamnen och centrum, för att sedan strosa hemåt. Vi enas om att det är en ganska tråkig promenad, men det får gå!

Kvällen ägnas sedan åt lite reseplanering och matlagning. Imorgon siktar vi på att passera gränsen till Frankrike innan vi gör Homer-stopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar