tisdag 1 maj 2018

180501 Första Maj Tisdag Nules

Björn och Errol njuter varje morgon av sina strandpromenader; solen går upp över Medelhavet och det är oftast ganska stilla; knappast några människor i rörelse ännu.


Eva och Errol går sin förmiddagspromenad, på stranden bort från Moncofa. Det visar sig vara en ganska tråkig sträcka. Här finns ingen strandpromenad alls, bara hotellkroppar som vetter ut mot den steniga stranden, där hundförbud råder. Vi går dock delvis på stranden ändå, eftersom det är tämligen folktomt. Om man inte går på stranden, finns det bara en enda, lång, oändlig gata att promenera på. Den omges också av hotell och turistlägenheter, som ännu är tomma. Vi ser inte ens några restauranger eller barer. Nej, det är ingen upplyftande promenad, men Errol tar sig ändå några dopp på hemvägen, utmed stranden. Så han är i alla fall nöjd!


Medan Errol och Eva promenerar, är Björn hemma och Fidelvaktar. Phil och Sandra tar nämligen en cykeltur in till Moncofa.

Errol har ju en Doris-date idag, så vi tar med oss Phil och Sandra ner till stranden, strax efter 16-tiden. Vi ser inte till någon Doris, så vi tar och spelar en fotbollsmatch i sanden medan vi väntar. Det är toppen säger Homer-Zlatan och jobbar på de långa bollarna, tills tungan blir lååång! Men, nej det går inte att lita på de spanska flickorna! Doris dyker inte upp överhuvudtaget! Errol slänger sig i vågorna för att svalka sig och då dyker istället den lilla franska bulldogs-fröken upp, som beundrade honom häromdagen! Hon morskade upp sig och gick ut i vattnet med alla fyra tassarna, för att komma Errol lite närmare. Ja, hon gillar honom verkligen! Det gick fint med den daten också, för Errols del!

Sedan sitter vi i kvällssolen tillsammans med Phil och Sandra länge, med lite snacks, öl och ett glas vin. Ända till hungern tar överhand och vi går in i våra respektive bobilar, för att förbereda vår gemensamma måltid. Ikväll består den av den portugisiska rätten ”Sopa de Pedro”, förstärkt till gryta med potatis och sallad därtill.

Imorgon har vi för avsikt att förflytta oss ca 10 mil norrut; antingen till Tortosa eller Delta de l`Ebre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar