måndag 30 april 2018

180430 Måndag Valborgsmässoafton Nules


Björn och Errols morgonpromenad


Idag behöver vi handla lite grann, eftersom affärerna är stängda imorgon på 1:a maj. Vi tar sällskap med Sandra till Mercadona; det blir också en lagom Errol-promenad. Vi lämnar Phil och Fidel hemma, eftersom Phil inte mår bättre idag!

När vi kommer tillbaka till ”vårt” strandområde, beslutar vi att ge Errol ett dopp i havet; han har bett om detta flera gånger, under den sista sträckan hemåt. På väg ner till stranden, passerar vi en man som just avslutat en träning med sina hästar. Han har en bana, där han låter hästarna dra stora däck efter sig. Vi har sett honom göra detta tidigare under vår vistelse här. Vi är väldigt nyfikna på varför han tränar dem på detta sätt?! Hästarna ser onekligen muskulösa och välmående ut.


Errol slänger sig genast i vågorna och imponerar stort på en liten fransk bulldogs-fröken, genom sitt mod! Hon rusar fram och doppar i alla fall sina tassar i vattnet; sedan bjuder hon upp till dans. De tar några svängom i dansen och sedan rusar Errol vidare.


Nu har han fått syn på ytterligare en flicka; en tjusig Weimaraner-tjej! Hon vill också dansa, men hennes matte vågar inte släppa loss henne från kopplet. Flickan är bara 5 månader och antagligen inte så lydig ännu. Paret lyckas ändå sno omkring i en vild dans! ”Vilken lyckad förmiddag på stranden”, säger Errol. När vi kommer hem till Homer, vill han vila och sova en stund på sin bekväma madrass och drömma om strandragget!

Phil och Sandra vill gå en kort promenad på stranden på eftermiddagen; Eva och Errol hänger med. Idag verkar det vara Errols lyckodag! Strax dyker det upp en kvinna med flickhund i Errol-storlek. ”Hon vill så gärna leka”, säger kvinnan på engelska. Ok, Eva släpper Errol lös och dansen sätter full fart! Oj, oj, oj, vad den flickan kan dansa!! Flickan heter Doris och är 1,5 år gammal. Doris är fullständigt outtröttlig och Errol har inte en chans att hinna ikapp henne. Dock är hon inte intresserad av bad, så med jämna mellanrum springer Errol ut i vågorna för att imponera på henne. Det funkar ganska bra, för hon tittar beundrande på honom! I stenhårt tempo kör de sina sandrace minst en halvtimme; sedan orkar de inte mer och sjunker ner i sanden, helt slut båda två. Innan vi skiljs åt, har Errol och Doris bestämt en date till imorgon, på stranden, samma tid!


Ikväll har vi bestämt att Sandra ska laga huvudmåltiden och vi fixar sallad och bröd. När allting är klart, kommer hon över med färdiga meny-tallrikar; kyckling, potatis, omelett, rotfrukter. Det hela ser ut att var mycket välsmakande! Phil kommer också över till Homer. Helt plötsligt säger hans kropp att den är hungrig! Vi blir alla så glada, både för hans del och för vår! Så får vi en mycket välsmakande och trevlig diskussionskväll igen! Lösningarna på föregående kvälls samhällsproblem, som vi värker fram är ”face-book” alternativt ”vrid tiden 50 år bakåt”! How about that?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar