måndag 16 april 2018

180416 Måndag Huerta Murcia

Inatt var det t o m så varmt att vi hade takluckan öppen! Det känns helt främmande, efter dessa kalla nätter vi haft! Vi fick stänga den frampå morgonkvisten, för det kom en rejäl regnskur. När vi sedan vaknar igen är det strålande sol, från en klarblå himmel!

Just nu lever vi, dag som natt, i ett moln av citronblomsdoft! Det är så ljuvligt! Vi är ju också helt omgivna av citronträd.


På förmiddagen får vi också höra Göken gala och senare på dagen återkommer den; sätter sig på en ledningstråd och börjar gala igen. Eva rusar ut med både kikare och mobilkamera, men naturligtvis flyger Göken sin kos. Vi hör Göken gala hela dagen, från olika platser i vår omgivning.

Vi går en förmiddagspromenad med Errol, utmed vattendraget, helt nära oss. Handkikare medföres, men nej; det är inte mycket till fågelskådning här heller! Däremot ser vi en Sköldpadda, som ligger och solar sig vid vattenbrynet. Vi får fortsätta fokusera på floran! Idag ser vi ”Snäckträd”; ja det ser ut som ett träd, som det växer små vita snäckor i. Men, det visar sig vara en Robinia, som har fullt med små snäckor på stammen och grenarna. Robinian erbjuder väl något som snäckorna tycker är gott att äta, men det ser onekligen roligt ut!

"Snäck-trädet"
På eftermiddagen tar Eva en 100-meterspromenad i citronlunden, med Errol i värmen; kikare runt halsen beredd på Gökskådning! Men, Göken tänker inte visa sig; istället dyker det upp en Sardinsk sångare som sätter sig i toppen på en liten buske och ögat det lyser så rött, så rött!

Fotbollsmatchen är självklart obligatorisk, men vi förlägger den till 17:30 på grund av värmen. Homer-Zlatan sliter ändå ut sig helt och slänger sig till slut handlöst ner i skuggan av ett citronträd, för att få svalka.

Kvällen avslutas med en Tapas-middag tillsamans med Phil och Sandra. Sandra startar med den allra ljuvligaste Chevré-toast. Den är smakar så underbart gott att vi bara måste ta ett break och sätta oss ute i solen med varsitt glas vin, innan de mer basala rätterna kan serveras. Kvällen fortsätter sedan inne i Homer, med mat, dryck och djupa samtal!

Sandra serverar Chevrétoast
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar