söndag 29 april 2018

180429 Söndag Nules

Att gå iväg för att slänga soporna, kan vara en njutbar vardagsaktivitet. Den förnöjelsen får Björn uppleva på morgonen, då avfallshanteringen sammanfaller med mötet av fyra Bronsibisar, som i en liten plogformation flyger rakt över honom!

Eva och Errol tar en lång förmiddagspromenad, längs stranden och utmed Moncofas strandpromenad. Vi passerar en länga med hus, byggda på 1930-talet.


Hit kom rika familjer från Valencia, för att söka lugn och ro på de vackra stränderna samt för att bada i vattnet som är rikt på jod; läkande för reumatism och hudproblem. Husen hade då baksidor med stora trädgårdar, som räckte ända ner till stranden. Under det spanska inbördeskriget användes dock husen mestadels som militärsjukhus eller som kolonier för barn, som undflydde kriget.

Phil och Sandra tar en promenad in till Moncofas kyrka, medan vi stannar hemma och Fidelvaktar. Han vill som vanligt klättra på stenmuren och kika in i alla håligheter; kanske kan det vara någon ödla hemma?!


Sedan måste han sticka ner en hel arm i ett hål, ute på grusgången. Han fiskar i hålet en stund, men har hittills aldrig fått napp! När Phil och Sandra kommer hem, hänger han genast med in i bobilen, för att se vad som bjuds till lunch idag.

Det är så soligt och fint idag, men oj vad det blåser och ganska svala vindar också! Homer ruskar och svajar, så det känns som att vara på sjön! Det går inte att finna lä någonstans runt Homer, så fastän solen skiner så fint, får sen-lunchen intas inomhus idag!

Efter siestan tar Eva och Sandra en promenad med Errol. Nu är det helt plötsligt alldeles folktomt på strandpromenaden i Moncofa; vilken skillnad från i förmiddags! Errol får äntligen ta sig sitt efterlängtade Medelhavsdopp.

Kvällsmåltiden blir tidig och vi gör den enkelt till en tapas-middag, med våra gemensamma rester. Phil och Fidel stannar hemma och vilar, eftersom Phil inte mår riktigt bra idag. Sandra kommer hem till oss i Homer, med skivade tomater i olivolja och färsk basilika, ansjovispasta, edamerost, små chorizokorvar och bröd. Vi bidrar med potatis-lök-omelett, färska oliver, inlagda pepperoni och rött vin. Vi avnjuter vår lilla måltid och säger tidigt godnatt. Vi hoppas att Phil mår bättre imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar