torsdag 19 april 2018

180419 Torsdag L´Alqueria de la Comtessa

Efter en god natts sömn vaknar vi till ett strålande fint väder idag också. I L´Alqueria ringer kyrkklockorna varje kvart, men som tur är,  får tystnaden råda under natten och de börjar först kl 08 på morgonen med sina olika melodier.

Efter frukost ger sig Björn genast på Homerdörren och skruvar isär den. Det visar sig att en metalldel helt har gått av, så detta är alltså inget som Björn kan laga här. Tusan också, vi får fortsätta att använda förardörren tills vidare!

Eva passar på att tvätta lakan, när nu vädret erbjuder så fina torkmöjligheter. Här finns ingen automat vid tvättmaskinen, utan mannen som äger ställplatsen, tar emot pengarna (3 euro), hjälper till att bära och så går vi tillsammans bort till tvättmaskinen. Han instruerar hur Eva ska lägga in tvätten och var tvättmedlet ska vara, sedan är det han som startar maskinen och talar om att tvätten är klar om 1 timme. Ordning och reda! Det finns hur många tvättställningar som helst att låna och det är ju kanoners vid tvätt av lakan. Tvätten torkar på bara några timmar!

Eva och Errol går en förmiddagspromenad och tänker gå ett stycke ner mot playan. Vi får först korsa den hårt trafikerade vägen, för att komma över till den breda vägen på andra sidan. Men, detta är ingen trevlig promenad alls! Det här området verkar allmänheten använda till att slänga alla sina sopor på; här ligger fåtöljer, soffor, ugnar och annat smått och gott. Errol uträttar dock sina behov i gräset och sedan går vi tillbaka till den lilla staden igen. Vi bestämmer oss för att leta rätt på kyrkan igen, för vi ser nämligen på håll, en vacker blå kupol bakom kyrktornet. Efter mycket sökande och strosande bland gatorna, kommer vi slutligen till kyrkans baksida och den är värd sitt besök; se själva!


Dagarna går så fort; nu sitter vi ute i solen och njuter en stund, äter vår sen-lunch och vips är det dags för Errolmiddag, med påföljande kvällspromenad.


Kvällspromenaden med Errol blir åter till kyrkans baksida, med den vackra kupolen. Sedan snurrar vi runt lite på gatorna och går sedan bort till supermarket Family Cash, för att studera lite priser. Tillbaka till boplatsen snirklar vi  fram på gatorna, som konstigt nog hela tiden leder oss tillbaka mot kyrkan.


En liten stund i kvällssolen får vi också, vid Homersidan, innan vi går in för kvällen.

Lite senare har vi en kort video-chatt med Phil och Sandra; de föreslår att vi ses i Simat de la Valldigna; en gratis ställplats bara några mil härifrån. Det blir toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar