lördag 14 april 2018

180414 Lördag Cabo de Gato – Huércal Overa

Efter avslutad frukost och en snabb, gemensam kartplanering, åker vi vidare ut mot det ”riktiga” naturreservatet Cabo de Gato. Eftersom Phil och Sandra varit här tidigare, får de ta täten och guida oss. Vädret är helt fantastiskt idag, med strålande sol och ca 24 grader varmt.

Det är i det här naturreservatet som den italienske regissören Sergej Leone spelat in de flesta av sina ”spagetti-westerns”; t ex ”Den onde, den gode, den fule”. Det är lätt att förstå, när vi åker genom landskapet; när som helst kan vi förvänta oss att cowboys och indianer kan komma ridandes.


Vi stannar till i den lilla staden San José och går en kort stadsvandring, för att sedan gå ner till stranden, där Errol förstås tar sig ett dopp.

Sedan fortsätter vi mot Los Escullos, där vi stannar till och går ner till stranden för att se på klippformationerna; dock inget Errolbad här!


Nästa stopp blir den lilla staden La Isleta. Där vandrar vi upp till en högt belägen utsiktsplats, med en fantastisk vy över havet, stränderna och den lilla staden. Vi strosar sedan genom stadens gator tillbaka till våra bobilar. Vi stannar kvar för att äta sen-lunch, medan Phil och Sandra åker vidare mot Huércal Overa, som är vårt nästa mål.


Efter avslutad sen-lunch, far även vi sakta vidare utmed naturreservatets kust och sedan bär det högt upp i bergen, på slingrande vägar och tillbaka ner igen. Naturen påminner verkligen om den på Kanarieöarna, så vi känner oss ganska hemma.

Vid 16:30-tiden landar vi in på ställplatsen i Huércal Overa. Ställplatsen är gratis, med tömning och vatten. Varje måndag byter ställplatsen skepnad och blir en marknadsplats, så då kan inga husbilar komma hit. Men, idag är det gott om plats; här står bara 5 spanska husbilar när vi anländer. Phil och Sandra kommer strax efter oss och nu är Errol redo för en fotbollsmatch; värmen till trots! Vi har hur mycket yta som helst att spela på och Homer-Zlatan flänger runt och fångar alla våra inlägg. Idag har vi ju också en spansk publik, som är mycket roade av matchen!

Medan Homer-Zlatan återhämtar sig från matchen, svalkar vi oss med varsin öl. Under denna öl-stund, resonerar vi om en nyhet som vi alla fyra har hört; nämligen en ny, stor vetenskaplig studie, som konstaterar att minsta lilla intag av alkohol, förorsakar en mycket för tidig död. Vi inser alla fyra, att vi redan måste vara döda! Därav beslutar vi att utöka vårt club-namn, till ”the gin- and fat- and dead-club”, förkortat till ”the GFD-club”.

Vi gör oss sedan redo för en kvällspromenad, för att bese staden. Vi strosar sakta in mot centrum, som ligger helt nära ställplatsen. Det är en härlig stad, med breda gator och mycket människor i farten. Byggnaderna är tjusiga och vi ser inte till några förfallna hus under vår promenad. Vi går fram till den stora katedralen, i stadens mitt, där människor börjat samla sig för att gå på gudstjänst kl 20. Vi beundrar katedralen, men vänder sedan så sakta hemåt igen.Nu är vi alla trötta, efter en lång dags ”turistande”. Imorgon tar vi nya tag och siktar på en ställplats, nära staden Murcia; där vi alla fyra varit tidigare. Tack för idag och godnatt!

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig blogg. Labben verkar ha ett roligt liv och ni med i klubben!
    Hälsningar Solan i Dethleffen��

    SvaraRadera
  2. Så roligt att du gillar vår "dagbok"! Ja, vi tror nog att vår Errol har det kul på resan och så har vi! Tack för din kommentar! Hälsningar Eva Björn Errol!

    SvaraRadera