tisdag 10 april 2018

180410 Sanlucar de Barrameda – Antequera

Idag vet vi att det ska regna, precis hela dagen, vart vi än åker i Spanien. Så det är bäst att Errol får en fin promenad innan avfärd. Medan Björn fixar till det sista med Homer, går Eva och Errol en strandpromenad i blåst och lite småregn. Men, det är alltid mysigt att gå längs en havsstrand, i vilket väder som helst! Där finns inte en människa idag. Vi har gott om tid att titta på alla Vadarflockar, som finns där. Småspovarna står, likt gamla gubbar, med uppdragna axlar, medan Sandlöparna rusar omkring vid kanten av vågorna. Det är fint!


När vi vänder hemåt igen, dyker det upp en brun labradorhane på stranden. Genast börjar de båda herrarna att stelt, spänna upp sig och mäta sig mot varandra. Det här ser inte bra ut! En fight på stranden är ju inget bra avslut på vår vistelse här! Eva går raskt vidare och ropar hela tiden på Errol, men den som först ger upp mätandet och kommer springande till Eva, är den bruna labradoren! Errol har ingen brådska, men kommer sedan snabbt, när han ser att den bruna har slutit upp vid Evas sida. Så, då går vi hem till Homer med två labradorer idag; för den bruna hänger med ända fram till dörren och lägger sig där i gräset. Men, vi säger ”hej då” och rusar in i Homer, för nu börjar regnet att tillta!

Phil och Sandra har redan åkt mot vårt nästa mål, som är Antequera, ca 22 mil österut, norr om Malaga. Utmed resans gång ser vi stora flockar med Bronsibis, som söker föda på fälten. Vi ser även flera Bruna Glador och en Tornfalk. Det regnar genom hela resan!

Vi kommer fram till Antequera framåt 15-tiden och letar upp gratis-ställplatsen. Den ligger helt nära både Lidl och Mercadona, men vi stannade med Homer för att handla, på vägen hit, för att slippa gå  i regnet. Vi boar in oss och snart kommer även Phil och Sandra inkörandes, för att parkera på platsen bredvid oss. Errol får bara en mycket kort kvällspromenad, runt kvarteret, i absolut skyfall med hårda vindstötar. Vi blir ändå mycket blöta!

Det får bli en kväll med matlagning och tidigt sänggående. Nu hoppas vi att regnet upphör under natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar