söndag 22 april 2018

180422 Söndag Simat de la Valldigna – Utiel

Vi har satt ut ett nytt gemensamt mål för dagen och det är den lilla staden Turis, ca 6 mil norrut, mot Valencia. Innan vi lämnar ställplatsen, köper vi dagsfärska ägg av den gamle mannen, som har hand om hönorna i hönsgården intill. Han vill också sälja apelsiner, men vi tackar nej, eftersom vi har gott om den varan ännu.

Vi inväntar Phil och Sandra i Turis, men vi enas om att inte stanna här. Ställplatsen ligger mycket tråkigt till, nära vägen, vid en bensinstation i ett industriområde, någon km från själva staden. Vi fortsätter istället vidare till nästa möjliga mål, staden Utiel, 6 mil inåt landet.

Vi kör efter ställplatsens koordinater, men hittar inte fram till rätt ställe. Vi stannar och inväntar Phil och Sandra, som sedan lotsar oss fram sista biten. Ställplatsen är gratis, med tömning och vatten. Den ligger bakom en högskola, med en stor park bakom och helt nära centrum. Vi enas om att stanna över natt.


Vi boar in oss och går sedan en stadsvandring. Av en ren händelse kommer vi ganska snart till en tjurfäktningsarena och vi ser på annonsen att den senaste tjurfäktningen gick av stapeln igår! Vi tycker att det är lite konstigt att porten står öppen, men vi går in.


Vi ser att det är någon som håller på att städa inne på arenans bar, men den personen ser inte att vi går in. Det känns lite ruggigt att strosa omkring inne på den mycket blodiga sanden.


När vi sedan tänker gå ut från arenan, visar det sig att porten åter är stängd och låst! Nej, är vi inlåsta i tjurfäktningsarenan? Som tur är, finner Björn på en mindre dörr, som går att öppna och vi slinker ut.

Vi fortsätter strosa inåt centrum, för att se den gamla delen av Utiel. Staden är känd för sin vinframställning, så det är gott om bodegor överallt. Statyn på ett av torgen, vittnar även om detta.


Vi snirklar fram genom de smala gränderna och passerar den enorma katedralen.


Strosar sedan hemåt igen, där Phil och Sandra kommit tillbaka före oss. Vi har en fin möjlighet att spela en fotbollsmatch intill ställplatsen. Homer-Zlatan blir överlycklig; äntligen får han fullt utlopp för sitt springande!

Ikväll är det Sandra som står för hela menyn, eftersom de har alldeles för mycket mat, som behöver ätas upp. Vi bidrar endast med bröd, vin och bestick samt trevlig samvaro runt Homer-bordet, förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar