söndag 15 april 2018

180415 Söndag Huércal Overa – Huerta Murcia, Algezares

Efter avslutad frukost, tillkommer ett snabbt, gemensamt överläggningsmöte angående vår färdplan. Det visar sig att alla affärer är stängda på söndagar i Spanien. Phil och Sandra behöver storhandla och vi behöver också komplettera en del. Phil föreslår att vi åker till Lorca och står på en gratis ställplats över natten,  handlar i Lorca på måndag, för att därefter fortsätta till Murcia. Absolut, vi är med på noterna!

Lorca ligger bara 3 mil bort, så vi har gott om tid på oss att köra. Vi beslutar oss för att gå en stadspromenad idag igen, för att få se än mer av Huércal Overa. Phil och Sandra har andra planer, så vi bestämmer oss för att träffas i Lorca under eftermiddagen. Vi går bortåt sjukhuset, där vi ser att det också rinner en flod. Men, nej flodfåran är helt torrlagd! Sjukhuset är stort och ser mycket modernt ut. Vi stannar på en liten bar, köper varsin Espresso och vilar en stund; Errol får skuggvila. Sedan strosar vi sakta tillbaka, förbi ställplatsen in till centrum igen, för att köpa färskt bröd. Vi hittar en liten brödbutik och köper 4 st baguetter, som vi stoppar i ryggsäcken. Oj, de är så nybakade att ryggsäcken bränner på Evas rygg!

Nu är vi redo för att åka vidare mot Lorca. Vi ser fram emot att bese staden, som är en ”barock-stad”, med många historiska byggnader, kyrkor samt ett stort castell. Ja, vi är snabbt framme vid ställplatsen, som tyvärr visar sig ligga mitt i ett industriområde, långt utanför själva Lorca! Nej, här kan vi ju inte stå; här finns ju ingenting att se på eller gå till. Dessutom är det 25 grader varmt; det blir outhärdligt! Vi äter vår sen-lunch och ringer upp Phil och Sandra för rådslag. Vi beslutar att ändra planerna; vi åker direkt till Huerta Murcia (citronlunden) och gör samtidigt ett överslag över våra matförråd. Vi enas om att vi, med vårt gemensamma matförråd, kan klara av ett par dagar utan att handla. Ställplatsen Huerta Murcia ligger nämligen ungefär en mil utanför staden Murcia, ute på landet, mitt i en stor citronlund. Sagt och gjort, vi ses på ställplatsen Huerta Murcia.

Vi landar in på ställplatsen, lagom till Errols middagstid och boar genast in oss, i väntan på Phil och Sandra. Ställplatsen är nästan fullbelagd. Till slut kommer de äntligen och kan ta plats precis bredvid Homer.

Vi tar en gemensam kvällspromenad med Errol och tar självklart med två bollar, för att se om det finns någon lämplig fotbollsplan utmed vägen. Vi går fram till den lilla floden och strosar utmed den. För två år sedan plockade vi mogna mullbär här, men i år ser vi dem bara som antydningar till bär ännu.


Utmed vägen ser vi något som växer, liknande små gurkor. De växer ända intill vägen, så Eva böjer sig ner och känner på en liten ”gurka”; woow!; den exploderar och faller av sitt skaft! Vilken upplevelse; det känns som den är ett levande väsen! Nu måste alla prova att röra en ”gurka”! Vi blir allihop lika chockade av explosions-upplevelsen! Björn hittar senare igen den i vår Medelhavsflora och på engelska heter den ”exploding cucumber”, ”sprutgurka” på svenska; vid beröring sprutar den ut sina frön, helt enkelt. En mycket speciell upplevelse!

Björn gör sig redo för att känna på "sprut-gurkan"
Vi hittar till slut en fotbollsplan, så att vi kan ge Homer-Zlatan en utmaning. En tuff match, som vanligt. Vår fotbollsplan befinner sig helt nära en ”brevduvefarm” och det kommer faktiskt en man för att släppa ut ett par av sina brevduvor, under tiden vi är där. Dock gör de inte så värst vidlyftiga flygövningar.


Nu går vi hem och lagar en gemensam måltid, bestående av kyckling med champinjoner i dragonsås, med potatis och sallad därtill. Som dessert njuter vi av en härlig ostbricka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar