torsdag 5 april 2018

180405 Torsdag Castro Verde

Idag får det bli en förberedelsedag inför morgondagens avresa. Vädret är fantastiskt skönt, med sol och nästan ingen vind alls.

Eva tar och stortvättar under förmiddagen, vilket tar sin tid. Errol får sedan en lång promenad runt Castro Verde; nu måste vi ju hinna gå alla våra favoritpromenader och säga adjö till våra favoritplatser. En av dessa platser är området runt Basilikan och särskilt ett hörn där man får en milsvid utsikt över stäpperna. Idag får vi se att Jakarandan blommar för fullt; så vackert!Ojojoj, det är alldeles för varmt för Errol idag! Han placerar sig mestadels i skuggan, under Homer eller inomhus, när vi ordnar korsdrag. Tvätten torkar på nolltid och det är bara att samla ihop den, efter att vi ätit vår sen-lunch ute vid Homersidan.

Plötsligt får vi se att vår granne fågelskådande holländare, står utanför sin bobil med kikare riktad mot himlen. Vi rusar genast in och hämtar våra kikare och herr holländare pekar ut en Gåsgam, en Ormörn och en Dvärgörn, som alla tre kretsar över vårt boställe. Woow; det här blir ju dag nr 2 med bästa fågelskådningen! Vi ser också att Tornseglarna har anlänt, för de seglar nu, tillsammans med alla Svalorna högt, högt upp i skyn.

Idag skickar vi mail till Phil och Sandra för att höra om de är kvar i Spanien och om vi har någon möjlighet till en återförening. Vi får svar inom någon timme bara och de befinner sig strax söder om Cordoba, så det kan ju faktiskt bli en reunion, redan i helgen kanske?

Vi skickar även ett ”avskedsmail” till Carla och Telémaco, som är på semester på västkusten, och tackar för vår gemensamma tid samt den portugisiska kultur och natur de låtit oss ta del av.

Vi tar en kort kvällspromenad med Errol över kullarna och ängarna, nära campismon. På hemvägen får vi se en Medelhavsstenskvätta, som kommer flygande och landar så fint på en sten, så pass nära oss att vi lätt kan identifiera den utan kikare. Vi tror faktiskt att det är den östliga arten, för vi ser att stjärten är helt svart med en liten vit fläck på övergumpen. Mycket nöjda går vi hem och sätter oss i kvällssolen vid Homersidan och njuter av varsin sval öl.

En Trollsländelarv, som vi studerade på promenadenInga kommentarer:

Skicka en kommentar