onsdag 4 april 2018

180404 Onsdag Castro Verde

Idag blir det en hemmadag i Castro Verde. Vi tänker gå på marknaden under förmiddagen och göra några inköp. Vädret är helt ok, med växlande molnighet och ca 18 grader, men fortfarande lite blåsigt.

Innan vi går ska Björn först byta en glödlampa på Homer. En dylik aktivitet drar genast till sig herrarnas uppmärksamhet, på en campismo. Han får många frågor om ”vad är det som är felet?” och ”tänk att det alltid är något som krånglar!”, men sedan är det dags att göra oss klara för marknadssvängen.

När Eva står utanför Homer och väntar på Björn, kommer det en rovfågel inglidandes, på ganska låg höjd, rakt över vår campismo. Det ser ut som en ormvråk, men ändå inte; den är ljus på undersidan och med ljust ansikte? Som tur är, står vår granne holländare, tillika kunnig fågelskådare, utanför, i samspråk med en annan granne. Eva ropar, pekande uppåt rovfågeln och frågar vilken det är? Granne holländare lyfter snabbt blicken uppåt och svarar helt självklart ”Booted Eagle”! Ah, en Dvärgörn! Ett helt nytt kryss för oss, som serveras på detta förnämliga sätt! Ibland är det lätt att fågelskåda! Eva ropar genast ut Björn, så att han också hinner se den, innan fågeln svävar bort igen.

På vägen till marknaden, smiter vi också in till veterinären, för att köpa avmaskningstabletter till Errol. Enligt veterinärens inrådan, ska han avmaskas innan vi kommer hem, eftersom Sydeuropa har  andra parasiter än vi har i Nordeuropa. Errol är måttligt förtjust över att gå in i veterinärens väntrum, men när besöket endast innehåller en hälsningsprocedur, blir han glad igen!

Marknaden är sig lik, med alla färgglada stånd, grillrök och fullt av människor, som trängs för att göra sina inköp.


Idag går vi genast bort till frukten och grönsakerna, för det är där vi tänker handla. Den avdelningen är Errols favoritområde, för där säljs också korvarna och ostarna. Detta innebär att massor av människor har provsmakat produkterna och sedan slänger de alla kanter samt rester på marken. Vilken buffé för en labrador! Vi köper 1 kilo oliver, fina apelsiner och 1 kilo honung.


Den aktuella produkten nu är färska jordgubbar. Vi kan inte heller låta bli att köpa, men nöjer oss med ett halvt kilo, eftersom de helst måste ätas upp under dagen. Jordgubbarna är så goda!


Nöjda med våra inköp, går vi sedan hemåt igen. Fast Errol visar, med tydligt kroppsspråk att han inte alls vill lämna marknaden, så promenaden sker i myrstegstakt!

Vi njuter självklart av jordgubbarna till dagens efterrätt och tar en liten siesta därefter. Errols kvällspromenad blir över ängarna och när vi kommer hem igen, har vinden lagt sig lite grann och vi kan sitta ute vid Homer-sidan och njuta av kvälls-solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar