lördag 28 april 2018

180428 Lördag Nules

Igårkväll och idag på morgonen droppar det in spanjorer på vår campsite; de slår upp tält eller kommer med husvagn och några verkar äga sina egna små sommarstugor här. Ja, det är ju helg och en del kanske är långlediga över första maj?

Vi behöver småhandla lite grann igen, så vi går, alla fyra, in till den närmaste lilla supermercadon i Moncofa, ett par kilometer bort. På vägen dit passerar vi en marknad, så där får vi tillfälle att köpa fina oliver och tomater. Det är bra, för våra Portugal-oliver är nästan helt slut.

Sandra handlar tomater 2 kg för 1,50 euro
Vi väljer att gå strandpromenaden hem igen och nu märks det verkligen att det är helg, för det är ganska mycket folk i rörelse. Vi ser t o m 4 personer som badar och simmar i Medelhavet; det ser härligt ut! Errol tar också ett rejält bad på hemvägen.


Phil och Sandra tar en cykeltur efter sen-lunchen, medan vi stannar hemma och siestar. Men när de kommer åter väntar en fotbollsmatch med Homer-Zlatan förstås, men idag blir den kort. Det är varmt och Homer-Zlatan avslutar matchen snart nog, tar med sig en boll och går resolut hem till Homer.

Idag har vi beslutat att ge Sandra en helt ledig kväll från matlagning; hon jobbade hårt igår med middagen alldeles själv. Ikväll ska vi stå för hela menyn och den får intas inne i Homer ikväll igen, för åskan mullrar i bakgrunden och det kommer också en liten regnskvätt. Kvällen går fort och blir som vanligt sen med intensiva diskussioner om dagens samhällsproblem. Lösningarna på problemen kommer att tas upp efter avslutad måltid imorgon kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar