lördag 21 april 2018

180421 Lördag Simat de la Valldigna

Efter intagen frukost ringer Björn upp vår husvakt, hemma i Hjo. Vi har fått ett sms från honom med information om att vårt brandlarm utlösts. Det förefaller dock bara vara batteriet som är slut; ingen röklukt kändes. Det är allt skönt och tryggt att vi har en sådan bra husvakt!

På förmiddagen tar vi sällskap med Phil och Sandra tillbaka till klostret igen. Idag för att besöka muséet och en konstutställning. Muséet är intressant och innehåller historia samt delar av föremål från klostret, från de olika tidsepokerna.Konstutställningen består av moderna oljemålningar; varav en tavla föreställer den nordiska våren och motivet är som hämtat från Hjo-åns dalgång!


På hemvägen handlar vi lite i den lokala affären Consum.

Sedan hämtar vi Errol och ger oss iväg på en av vandringslederna, som verkar ha ett intressant mål, nämligen Arcades de la Font del Cirer. Det är lämningar av en akvedukt som fört vatten ner till klostret. Vi hänger på oss kikare, eftersom vi ska vandra upp mot bergen och borde kunna få skåda lite fågel. Vi vandrar genom blommande apelsinlundar och passar på att plocka med oss några apelsiner från träden. Men, någon fågelskådning blir det inte tal om. Vi ser några Gulhämplingar och följs av en Näktergalsliknande sång. Men, det är också allt! Väl framme vid Arkaderna, rastar vi och njuter av de nyplockade apelsinerna, innan vi vänder kosan tillbaka till Homer igen.


Efter sen-lunch och siesta, tar Eva och Errol en stadspromenad för att vara säkra på att inte ha missat några sevärdheter. Men, nej vi har nog sett det finaste av Simat de la Valldigna nu.

Medan Phil får uppdraget att leta ut ett nytt resmål för morgondagen, tillreder Björn och Sandra kvällens måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar