fredag 13 april 2018

180413 Fredag Castello de Ferro – Cabo de Gato

Vi lämnar Castello de Ferro på förmiddagen och får koordinaterna till nästa ställplats, Cabo de Gato, av Phil och Sandra. Vi ses där under eftermiddagen.

Vi kommer fram vid 13:30-tiden och boar genast in oss. Errol vill såklart genast ha en promenad och bekanta sig med omgivningarna. Ja, vi bor ju inte precis i naturreservatet; snarare mitt bland massor av växthus i plast. ”Här finns ju ingenting att läsa och ingen toalett”!säger Errol. Det är sant! Det blir en ganska så trist promenad, fram och tillbaka, utmed landsvägen, där trafiken rullar på i snabb hastighet. Efter uträttade behov, går vi genast tillbaka till boplatsen.

Utsikten, där växthusen tar slut!
Ställplatsen kostar 13 euro, inklusive el, dusch, vatten och tömning samt wifi.

Vi intar vår sen-lunch och undrar när Phil och Sandra ska komma? Framåt 15-tiden landar även de på ställplatsen. Var har ni varit? De berättar att de blev försenade på grund av att de hjälpt en tysk långtradarchafför, som blivit rånad på sina personliga ägodelar, när han sov. De skjutsade honom en bit på väg åt Murcia-hållet. Ja, men vet aldrig vad som händer utmed resans gång!

Nåväl, nu är vi församlade igen och medan Phil och Sandra intar sin mycket sena lunch, intar Fidel sin favoritplats i Homer; nämligen på instrumentbrädan! Sedan är det dags för en fotbollsmatch och den spelas idag på en stor, intilliggande grusplan. Underlaget försvårar sparkarna för de fyra utespelarna, men Homer-Zlatan är lika flink som vanligt.

Efter avslutad match, är det dags för ”the gin- and fat-club” att ha ett litet, kort möte innan vi tar en gemensam kvällspromenad med Errol. Promenaden är precis lika trist, som den förra, visar Errol tydligt med sitt kroppsspråk. Men, behoven måste ju ändå uträttas! Därefter beger vi oss hem till våra respektive bobilar, för att göra kväll och äta middag.

Imorgon planerar vi att bese det riktiga naturreservatet Cabo de Gato, som vi ändå bor så nära. Därefter åker vi vidare mot en gratis ställplats, i staden Huércal Overa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar