tisdag 10 april 2018

180409 Måndag Sanlucar de Barrameda

Så länge som vi bott i Portugal har vi aldrig kunnat tittat på Homers TV; inte en enda kanal har gått att få in! På morgonen idag provar Björn igen och minsann; i Spanien vill Homer att vi ska se på TV. Han hittar 17 kanaler till oss, så idag blir det frukost-TV!


Efter frukost har vi bestämt med Phil och Sandra att ta en promenad in till centrum av Sanlucar de Barrameda, för att se på dess historiska center. Det är strålande sol, lite blåsigt och ca 5 km att gå, så vi bestämmer att Errol får följa med, eftersom han kan få svalka sig med bad efter strandpromenaden.

Sagt och gjort, vi vandrar iväg och det tar sin tid, för det är mycket att läsa här, tycker Errol. Strax innan vi är framme i centrum, får han springa ner till havet och doppa sig. Det är härligt för en varm labbe! Nu är vi redo för en stadsvandring! Dock är vi övriga också varma och törstiga, så för att orka med Phils guidade tur, får vi ladda med en öl och lite tapas på Plaza del Cabildo. Phil och Sandra har varit i staden förut och kommer ihåg var alla sevärdheterna finns, så vi kan slappna av och låta oss ledas runt i historien.Vi passerar först det lilla torget, Plaza de San Roque och fortsätter genom de smala gatorna till Orleans Borbón Palace; stadshuset i Sanlucar de Barrameda. Det är inte så värst historiskt, byggt på 1900-talet, men i en väldigt speciell stil och med en fantastisk park omkring.


Vi fortsätter sedan till Medina Sidonia Palace, där vi skulle se en trädgårdsanläggning; men den var tyvärr stängd idag. Vi passerar katedralen La Paz Square, som också är stängd, men vi får beundra den utifrån; stor och mäktig!

Vi avslutar vår stadsvandring med att gå till det gamla castellet; också stängt! Vi får dock beundra alla dessa fantastiska gamla byggnader från utsidan, vilket ändå är tillräckligt för oss. På ett av castellet höga torn, halvvägs upp, på en utstickare, får vi plötsligt se att det ligger en vit katt och sover! Vilken säker plats för en katt att ta sin siesta!


Kattens siesta!
Efter att ha stadsvandrat hela långa dagen, är det nu dags att strosa hemåt igen. Trötta och varma är vi tillbaka på boplatsen vid halvfem-tiden. Vad smakar bättre än en sval öl efter en sådan dag? Errol får sin middag och skuggvila; men sedan påtalar han att det är dags för en fotbollsmatch! Jadå, vi orkar det; fyra spelare mot Homer-Zlatan!

Vi vill förstås också gratulera Margit, som fyller 4 år idag, så vi hinner också med en kort video-chatt till Norrland, innan vi avslutar dagen med en gemensam tapas-middag inne i Homer. Vi passar också på att göra en färdplanering för morgondagen. Vi avser att färdas vidare österut i Spanien för att fortsätta en stund till med vårt umgänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar