söndag 8 april 2018

180408 Söndag Sanlucar de Barrameda

Vädret är soligt och fint, men blåsigt. Vi hoppas på en fin dag för fågelskådning! Så efter avslutad frukost, går vi med Phil och Sandra ner till stranden, där det börjar bli ebb, för fågelskådning och skattsökning.

Vi tar med oss tubkikaren idag, men faktiskt behöver vi den inte alls, för vi har Vadarna så nära oss att handkikare räcker gott. Vi ser många Sandlöpare, Roskarlar, Småspov, Strandpipare, Kustpipare m fl. Det är härligt att få se många Vadare på så nära håll och de är tämligen orädda. Vi har också en hink med oss, så många strandfynd kan sparas och sedan kan Eva gå igenom dem för att se vilka som ska föras med hem till Sverige. Det blir ingen lätt uppgift; de är nog lika underbara konstverk allihop!
Efter flera timmars strosande på stranden är det dags för lite ”ölsvalka” när vi kommer hem igen. Vi sitter i solen och njuter av detta. Sedan påtalar Errol att det är dags att ikläda sig rollen av Homer-Zlatan. Ok, vi är med på noterna! Björn och Errol går först iväg för att se om Blanca är hemma och redo för en fotbollsmatch, men, nej hon är inte på plats. Så vi kör vår egen match; 4 spelare mot Homer-Zlatan! Han kör hårt; slår kullerbyttor i gräset, snor runt i sanden, tar bollarna på ryggen och sliter som en tok! Till slut, talar han om att matchen är slut, genom att gå av planen och flämtande lägga sig i skuggan med en boll.

Så går vi hem igen, för att påbörja vår gemensamma tillagning av söndagsmiddagen; den som inte blev av igår kväll. Sandra och Phil kokar potatis och fixar sallad, medan Björn steker fläskkotletter och Eva tar fram oliver och skär bröd. Vi sitter sedan ute i solen och njuter i fulla drag av våra välsmakande middag. Vi får jordgubbar och glass till efterrätt och middagen avslutas sedan med kaffe, konjak och en kaka! Framåt halv åtta, är vi färdigätna, mätta och mycket nöjda med vår gemensamma söndag. Nu går också solen i moln och vinden tilltar; det är dags att säga ”tack för idag” och gå in i våra respektive bobilar för kvällen!

Finaste klistermärket på Phil och Sandras bobil!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar