onsdag 18 april 2018

180418 Onsdag Huerta Murcia – Lálqueria (Oliva – Gandia)

Idag är det Errols födelsedag; finaste killen fyller 8 år och ska väl firas på något sätt under dagen! Björn plockar apelsiner under Errols morgonpromenad och pressar sedan den underbaraste färsk-juicen, att avnjutas till frukost. Phil och Sandra får självklart varsitt glas!

Vi har bestämt oss för att resa vidare mot Calp, norr om Alicante, vid Costa Blanca-kusten. Phil och Sandra stannar kvar lite längre. Vi får se var vi sedan kan anordna nästa ”re-union” med möte i GFD-klubbens regi. Nu får det också bli några dagars fotbollsvila för Homer-Zlatan.

Utmed resan passerar vi Benidorm, med alla sina skyskrapor, à la USA, en del i märkliga skepnader! Framåt 14-tiden anländer vi till Calp och börjar med att handla, för att ha det avklarat. Sedan åker vi direkt till den ställplats där vi stått för två år sedan. Typiskt nog, är grindarna stängda flera timmar under eftermiddagen och det ser också tämligen fullt ut på ställplatsen. Vi åker vidare till nästa ställplats, som ligger alldeles intill. Men, den har också stängda grindar; en tysk man kommer fram och frågar om vi har bokat plats; vilket vi inte har. ”Ni får komma igen om några timmar, när de öppnar igen”, säger mannen. Även där ser det ganska fullt ut och det här känns ju inte särskilt gästvänligt! Humöret börjar sjunka nedåt!


Errol behöver dock en promenad, så vi parkerar utmed en gata och strosar iväg. Där står flera andra husbilar, som antagligen också väntar på plats. Efter avklarad promenad behöver vi äta lite sen-lunch och Errol får fira smed en liten god födelsedagspresent, i form av en nyinköpt ”kyckingpinne”.

Nej, vi känner att vi inte vill stanna här i Calp; här känns alldeles för trångt, turistiskt och ogästvänligt! Vi letar upp en annan ställplats knappt 5 mil norrut, nära kusten. Den ligger mittemellan Oliva och Gandia; orten heter Lálqueria de la Comtessa. Vi kommer fram strax efter 16:30 och vi tänker i alla fall stanna här inatt. Ställplatsen kostar 10 euro + el 3 euro, inklusive wifi, dusch, toalett, vatten och tömning. Vi blir mycket vänligt mottagna på ställplatsen, med handhälsning, några apelsiner och en karta över Làlqueria de la Comtessa. Ställplatsen känns mycket välordnad, vilket absolut förmildrar ”bunkerkänslan”. Här är ganska så välfyllt, främst av tyskar och fransmän. Vi kan förstå att ställplatsen är populär, med 3 km till den gamla, historiska staden Oliva och 3 km till Gandia samt 3 km till playan. Lidl och saluhall ligger nästgårds. Allt inom nära cykelavstånd!

Efter lite vila är det dags att bese centrum, som ligger alldeles intill ställplatsen. Vi tar inte med oss kartan, eftersom centrum ligger strax runt hörnet. Vi snurrar ändå omkring på gatorna en del, innan vi hittar till det lilla torget och kyrkan; som förefaller vara ortens sevärdheter. Här löper innevånarnas vardagsliv på; de hänger i barerna och sitter på uterestaurangerna och några turister syns inte alls till. Efter att ha strosat runt en stund och bekantat oss med närmiljön, går vi hem till boplatsen igen och sätter ute i kvälls-solen.


Vi video-chattar med Phil och Sandra, som tänker åka till Santa Pola imorgon för att besöka vänner där. Vi bestämmer att höras av imorgon igen, för att bestämma en plats för ”reunion”.

Björn har för avsikt att försöka laga Homer-dörren imorgon. Det går nämligen inte att öppna bodels-dörren utifrån, sedan imorse. Vi får gå in genom förardörren och öppna den andra dörren från insidan. Inte bra!

Kvällen avslutas med en mycket god måltid, som vanligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar