tisdag 17 april 2018

180417 Tisdag Huerta Murcia

Vi vaknar åter till strålande sol från en klarblå himmel. Göken gal, som en tok, hela morgonen och vi insuper den underbara citronblomsdoften i varje andetag!

Idag blir förmiddagspromenaden kort för Errol; det är redan, tidigt på förmiddagen, alldeles för varmt för honom. Vi går sakta och Eva har kikaren med sig och får god tid på sig att artbestämma den allra vanligaste fågeln vi ser här runtomkring. Det är Gulhämpling. Den gnisslar ihärdigt, lite likt Steglitserna; har en kort kluven stjärt och en vacker hane sitter på ett staket och visar upp sitt Kanariegula bröst så fint.

Frampå dagen tar Phil och Sandra en cykeltur in till Murcia, medan vi stannar hemma med Fidel och Errol. Fidel ligger större delen av eftermiddagen i sitt favorithörn, under ett litet citronträd, helt nära Homer. Här kan han spana osedd på fåglar och allt annat som rör sig i hans närhet.

Fidels hidingplace
Vi fortsätter att tålmodigt kika på fåglarna i citronlunden och artbestämmer de växter som vi ser under våra Errolpromenader. Vi har fullt upp!

Framåt 17-tiden kommer våra cykelvänner tillbaka till boplatsen, varma och trötta. Vi enas om en gemensam kvällsmåltid utomhus, eftersom vädret är så ljuvligt. Errols fotbollsmatch blir inställd på grund av värmen, även om Homer-Zlatan inte förstår sitt eget bästa och envisas med att bära fram bollarna.

Vi softar lite under markisen innan matlagningen kommer igång. Som vanligt är det ju Sandra som är mästerkocken och vi andra bara ordnar med tillbehören. Kvällens meny består av Risotto, med de mest underbart, smakrika ingredienser. Vi har bröd, sallad och vin därtill. Måltiden avslutas med en ostbricka; och nu är det alldeles mörkt ute! Vi ser massor av fladdermöss fara förbi och vi hör ugglor eller kan det vara någon nattsångare, som lite entonigt svarar varandra där ute i mörkret? Vi säger godnatt och går genast in och slår i våra fågelböcker samt söker på internet efter svar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar