torsdag 12 april 2018

180412 Torsdag Castello de Ferro

Idag har vi bestämt oss för en vilodag, så vi stannar kvar här i Castell de Ferro. Errol och Eva tar en lång strandpromenad under förmiddagen. Vi går så långt bort, som det är möjligt, innan stranden övergår till klippor. Det är väldigt lugnt och stillsamt; vi är i stort sett ensamma på stranden.Björn tar itu med att läsa Homers manual till bodelsbatterierna. Vi fick nämligen återuppleva att Homer larmade med en signal, vid ett par tillfällen, när vi stod i Antequera. Troligen är det Homers solcell som skickar iväg en larmsignal, när den inte orkar ge laddning till bodelsbatterierna. Det är klart att den inte kunde när vi stod i det regniga och kalla Antequera. Det förefaller vara förklaringen till larmandet. Men, manualer är ju aldrig lätta att förstå. Björn och Phil slår sina kloka huvuden ihop, men de blir inte så mycket klokare av det!

Väderprognosen hotar med regnskurar på eftermiddagen och kvällen, så för säkerhets skull tar vi en ”beach-ball”-match redan vid 14-tiden. Errol avslutar matchen genom att springa ner till Medelhavet och slänga sig i vågorna! Sedan ligger han utanför Homer och idkar lite grann-spaning.

Lite senare kommer Phil och Sandra för att gå på en promenad uppåt bergen. Vi stannar hemma, men de tar med Errol på promenaden. Han följer gladeligen med! Precis när de återkommer till boplatsen igen, kommer den första skuren. Vilken tur de har!

Errols kvällspromenad blir en repetition av de tidigare; lufsa lös på stranden, fortsätta bortåt på strandpromenaden och tillbaka till boplatsen genom sta´n. Vi har utrustat oss med paraply och regnjacka, men det blir just inte några fler regnskurar. Skönt!Phil föreslår att vi ska flytta oss till en ställplats i Cabo de Gato imorgon. Det är inte så långt att åka och förhoppningsvis kan där vara fint, eftersom det är ett naturreservat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar