lördag 3 februari 2018

180203 Lördag Castro Verde – LPN-center – Castro Verde

Vi har haft en kall natt, med markfrost på morgonen, men snart nog strålar solen för fullt från en klarblå himmel och det är nästan vindstilla idag. Vilken tur vi har, eftersom vi efter vår frukost ska ut på vandring med Telémaco och Carla.

Vi åker ut till LPN-center (Liga para o proteccao da natureza), inte långt från Entradas, för att gå en kort led på 3 km, med start därifrån. För att vi säkert ska hitta rätt, tittar Carla på kartan tillsammans med en av LPN-personalen. Sedan går vi iväg och Errol kan springa lös med lite kaninjakt som förnöjelse.


 Lärkorna drillar högt i skyn, utmed hela vägen. För övrigt blir det inte så mycket fågelskådande av, för vi är hela tiden upptagna av våra samtal. Ja, vi är till och med så upptagna av att prata, så vi inte ser ledmarkeringarna, utan går vidare på felaktig väg! Till slut kommer vi fram till en gård, där Carla frågar efter rätt väg. Vi får helt enkelt vandra samma väg tillbaka igen. Oj då vad klockan går fort! Vi ska ju vara på en taverna kl 12:45 för att äta ”getgryta”, tillsammans med övriga internationella gänget. Nu får vi gå med raska ben tillbaka till bilen! Vi måste också åka tillbaka till campismon, för att lämna hem Errol, men sedan bär det snabbt vidare till tavernan.

Vi är 45 minuter försenade, men vad gör det, när alla möten sker enligt portugisisk tid. Vi kommer, med andra ord, precis lagom när ”getgrytan” ska serveras. Maten smakar underbart gott och grytan består av ungt getkött i små, mjälla bitar, kokt potatis och gröna ärtor. Som vanligt serveras så klart bröd och oliver därtill samt rött vin. Desserten består av kaffe och kaka eller fruktsallad. Vi låter oss väl smaka!


Ett par timmar senare, är det dags för oss att gå tillbaka hem till väntande Errol. Större delen av övriga gänget vill gå vidare på en bar-runda. Vi erbjuder holländske Ferrie att ta hand om hans vovve, så att han får ha en trevlig stund med gänget. Ferrie tackar och tar emot!

Lilla Luna, är en Yorkshireterrier, 13 år gammal och så söt. Hon följer så gärna med ut på en liten promenad och lägger sig sedan i Homer-soffan för att sova en stund, i väntan på sin husse.


Telémaco och Carla vill att vi ska följa med på bio ikväll; det visas en ny Woody Allan-film, med början kl 21:30. Vi känner oss trötta efter dagen och tackar nej. Vi tänker ha en filmkväll hemma istället, med en av lånefilmerna från Telémaco; ”Skatten vid Sierra Madre” med Humphrey Bogart i huvudrollen!

2 kommentarer:

  1. Hej på er igen i Castro Verde.
    Härligt ni verkar att ha det med våren som är på gång och bara lite nattfrost då och då. Här i Thailand är det lite mera värme ca 31-35 luft och ca 29-31 i vattnet. Sol och blå himmel. En liten regnskur innan vi lämnade Puket. Varit här ca 1 och halv vecka, stannar nog lika länge till. Just nu är vi på Koh Lipe ca en vecka ”Thailands Maldives”. Här gäller Thai-time lite skilland mot svensktid. Ha det fortsatt bra nere i Castro Verde. Lilla Luna såg mysig ut, och även fjärilslarverna. Hälsningar Sunset Beach Maj,Jan och LOKE.

    SvaraRadera
  2. Hej! Roligt att höra från er i Thailand. Ja, nog har ni det bra mycket varmare än vi har här. Just nu blåser det kall nordanvind, men solen är ju varm och god, i lä. Berätta gärna mer om er vistelse i Thailand! Hälsningar från Eva Björn Errol!

    SvaraRadera