tisdag 6 februari 2018

180206 Tisdag Castro Verde – Entradas – Castro Verde

Det har åter varit en kall natt, med markfrost på morgonen. Vi beslutar oss för en fågelskådningstur, bara till Entradas, en mil härifrån. Det är strålande sol idag också, men det blåser en isande, kall nordanvind så får ha mycket kläder på oss.

Vi går en del av vandringsleden, som leder ner till en, nästan helt torr flodfåra. Errol njuter av att springa fritt i ett par timmar. När vi närmar oss flodfåran och lyfter våra kikare, för att spana av kullarna, får vi plötsligt syn på ett 25-tal Småtrappar som strövar omkring. Vi står stilla en lång stund och bara njuter av synen!


Vi går vidare, passerar flodfåran och uppför nästa kulle. Vi tycker oss se en fårflock, som böljar fram på ett fält längre bort, men lyfter kikarna för att säkert kontrollera om det är får. Nej, minsann; det är en hel flock med Stortrapp, minst ett 50-tal, som vandrar omkring på fältet. Vi får en fantastisk fin spaning på Stortrapparna; så här många och så fint har vi inte sett dem tidigare! Woow!


På vägen tillbaka stannar vi förstås för att se om Småtrapparna går kvar. De har flyttat sig lite längre bort, men vi kan fortfarande se dem bra! Mycket, mycket nöjda åker vi hem, för att äta en sen lunch.

Nu stundar finalmatchen i fotboll! Men var är hollands damlag? Ute på promenad! Som tur är dyker Sienna upp, i full fart, snart nog! Precis, som vi trodde, kammar Homer-Zlatan hem segern och är vinnare av hela den internationella liga-serien! Nu får spelarna matchvila, efter avslutad internationell serie!Finalmatchen firas därefter med kaffe och kakor (som Sandra bakat) i solen, vid Homer-sidan. Men, så fort solen dalar blir det mycket kallt och vi får alla rusa in tillbaka i våra bobilar.

Eva ska sedan följa med Carla, för att se på när hon tränar traditionella danser. Dansen börjar kl 18:15 och Carla ska knacka på Homerdörren, när det är dags att gå. När klockan är tio över sex, ser vi hur Carla fortfarande håller på med något hushållsarbete utanför husbilen, så Eva gör sig redo och går ut till Carla. ”Nej, vi ska inte gå ännu; dansen börjar ändå inte kl 18:15; framåt 18:30 kanske”, säger Carla och hämtar Eva lite senare. Det är som vanligt portugisisk tid som gäller! Väl framme, dricker de flesta lite kaffe och pratar; Carla presenterar Eva och så småningom är det dags att börja. Naturligtvis får inte Eva titta på! Nej, då alla ropar ”kom med nu och dansa”! Det är bara för Eva att göra sitt bästa, först i en fransk ”rondo” och  därefter traditionella portugisiska danser. Det är faktiskt riktigt roligt, musiken är underbar och alla är så hjälpsamma och vänliga! Eva har en riktigt rolig danskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar