söndag 18 februari 2018

180218 Söndag Castro Verde

Vi får åter en strålande solig och härligt varm dag! Vi stannar hemma och njuter av värmen. Eva har  också behov av att tvätta kläder, som en förberedelse inför kommande hemresa.

Rob kommer förbi och säger att han vill förskjuta dagens fotbollsmatch till 16:30, eftersom han och hustrun ska gå ut och äta söndagsmiddag. Det passar ju väldigt bra att förlägga matchen till senare tid, eftersom det är så varmt!

Tyska Kristina kommer sedan förbi och bjuder in till avskeds-skål kl 18 samt meddelar att vi får ta med egna glas. Vi tackar!

Errol och Eva går på tidig förmiddagspromenad, för att bespara Errol den varmaste tiden. Det går fint, vi håller oss på trottoarernas skuggsida. Resten av dagen ägnar vi åt ”livet under markisen” och grannprat, förstås!

Fotbollsmatchen går av stapeln kl 16:30 och spelarna är taggade till tusen; idag är sista matchen med holländska damlaget! Både Holland och Homer-Zlatan trotsar värmen och ger järnet i denna sista match! Homer-Zlatan blir så varm och törstig att han släpper ner bollen i vattenskålen, för att snabbast nå till det svalkande vattnet! Hollands damlag vill däremot inte gärna släppa ifrån sig sin boll, utan försöker att återfinna den i Homerkorgen, efter avslutad match!

Matchen är i full gång!

Varma match-hjältar!

En som släpper bollen i vattenskålen och en som försöker återfinna sin boll!

När kvällen kommer, samlas vi grannar, från ”cozy corner”, för att skåla med varandra och för ett återseende! Under samtalens gång, visar det sig att Kristina väl känner till Niederschöna, eftersom hennes syster bor i Hetzdorf, bara 2 km därifrån. Vi berättar att vi har bekanta i Niederschöna, men att det är många år sedan vi var där och att vi nu tappat kontakten med vännerna. Kristina lovar att efterforska om våra vänner fortfarande finns kvar i Niederschöna. Det är väl märkligt, så liten världen är, många gånger! Vi blir kvar i avskedets stund ända tills mörket faller och det börjar bli kyligt!

Auf wiedersehen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar