måndag 5 februari 2018

180205 Måndag Castro Verde

Vi vaknar upp till markfrost på morgonen, men solen strålar snart från en klarblå himmel och den värmer oss skönt. Det känns ungefär som i maj månad, hemma i Sverige.

Efter frukosten går vi raka spåret till veterinären, för att få svaret på Errols senaste urinprov. Tyvärr visar provet, fortfarande alldeles för högt pH-värde samt höga proteinvärden. Veterinären råder oss att avvakta och kontakta vår veterinär hemma i Sverige, eftersom Errol inte uppvisar några besvär eller symtom på urinsten. Annars är alternativet att gå vidare med utredningar här. Vi beslutar att avvakta!

Några av våra "street-watchers"
När vi kommer tillbaka ringer Björn hem till vår husvakt för att höra hur det står till med Hjo, eftersom vi oroar oss lite, på grund av vintervädret, hemma i Sverige. Svaret är att allting är intakt och att vi har 11 plusgrader inomhus. Just nu har de snö och några minusgrader i Hjo, men de har ändå klarat sig bra från det värsta snöovädret, som drabbade andra sidan av Vättern. Det är lugnande att höra att vårt lilla hem mår bra!

På eftermiddagen börjar vi alla bli nervösa, för idag är det dags för semi-final; turneringen lider mot sitt slut! Imorgon är det avspark för finalmatch; England – Holland – Portugal – Sverige – vem är segraren? Klar vinnare av semi-final är Homer-Zlatan; nästan ensam på planen sliter han hem segern. Holland går snart nog i däck med sin favoritboll!

Efter avslutad match är det dags för ”Gin-klubben” att ha sitt avslutande möte, för denna säsong! Från börjar har vi för avsikt att ha mötet ute vid Homer-sidan, men plötsligt rusar det fram avskräckande, svarta moln på himlen! Vi får ha mötet inne i Homer! Mycket klokt; för snart nog kommer en elak regnskur!


Vi njuter sedan en lång och trevlig kväll, tillsammans med bästa Phil och Sandra, genom att äta en god middag, dricka Entradas-vin och som avslut en ljuvlig Sandra-bakad citron-pudding till dessert. Vad mer kan vi begära?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar