tisdag 20 februari 2018

180220 Tisdag Castro Verde – Foz do Almargem – Quinta do Lago – Faro

Direkt efter frukost lättar vi från Castro Verde, för att hinna besöka några fågelskådningsområden vid Algarve-kusten, innan vi ställer oss på Faros parkering, över natten.

Vi åker först till Foz do Almargem, för att se om det finns något vatten i lagunen idag. Sist vi var där, var lagunen helt torr. Jodå, lite vatten finns det allt. Tillräckligt mycket för att locka dit lite vadare och sjöfåglar. Vi ser genast flera stycken Bronsibis och en del icke bestämda vadare. Skedstorkarna är på plats. Vi ser också Skedänder och Krickor.  Errol tar sig flera dopp i lagunen och får sedan ”labbefnatt” och rusar som en tok på sandstranden. Vi går en promenad utmed stranden förstås och Errol bara älskar att springa där.Sedan fortsätter vi till Quinta do Lago, vid Ria Formosa. Där har vi också varit flera gånger, så därför väljer vi att gå en annan väg, än den vanliga. Vi går sedan tillbaka utmed lagunen och sätter oss på en bänk för att bara njuta av fåglar och solvärme. Errol hinner slänga sig i denna lagunen också och simma efter lite änder. Vi ser både Rödbena och Svartsnäppa, en Flamingo står också där i lagunen. Vi njuter av en Kungsfiskare som pilar över lagunen och stannar upp för att ryttla över vattenytan. Den ryttlar en oerhört lång stund! Hela tiden hoppar det stora fiskar, högt upp i luften, vänder sig och plaskar ner i vattnet på rygg!


Eftermiddagen börjar gå mot sitt slut och vi åker vidare mot Faro. Vi kör fel vid en GPS-anvisning, men får ny instruktion. Dock bär det nu av på en mycket smal väg, som ändar upp som i en strut, med höga husväggar som stryker intill Homer. Ja, så nära att båda backspeglarna tar i och vi kan bara inte fortsätta framåt! Björn får resolut backa en bra bit bakåt, i snigelfart för att ha koll på Homers bakände, framände och backspeglar. Vi är helt genomsvettiga när vi till slut, lyckosamt, hittar en plats att vända på! Nu går det bättre och GPS:en leder oss fint fram till Faros flygplats. Ikväll står det massor av husbilar på parkeringen, men det är dock inte fullt!

Eva packar sin ryggsäck inför morgondagens resa och Errol får en kvällspromenad i den vackra solnedgången.

Nu blir det 15 dagars blog-uppehåll, medan Eva är i Sverige. Vi ses igen den 8 mars!

1 kommentar:

  1. Välkommen till Norden! Hoppas du har varma kläder med dig, för här råder inget Portugalklimat. Kram!

    SvaraRadera