måndag 19 februari 2018

180219 Måndag Castro Verde

Idag kramar vi Rob, Toss och holländska damlaget Sienna till farväl. De åker till Algarve några veckor, men kommer tillbaka till Castro Verde, ungefär samtidigt som när Eva kommer tillbaka från Sverige. Vi bokar genast in en fotbollsmatch, till den 9 mars!

Sedan går vi vidare till tyska Kristina och Hartmut för att tacka för gårdagens avskedsskål. Vi lämnar vårt visitkort och får deras telefonnummer. Kristina har också kollat upp att vår gamle vän Horst Rössner fortfarande finns i Niederschöna. Hon skriver ner hans telefonnummer till oss, ifall vi vill ta kontakt.

Eva tar en Errolpromenad, innan det blir alltför varmt. Sedan får Errol hoppa in i Homer, medan vi cyklar ut till Barragem da Horta da Nora, för fågelskådning. Nästan det första vi får se, är Bronsibis som kommer inseglande över sjön och landar fint vid strandkanten. Bronsibis har vi inte tidigare sett vid vår lilla sjö! Strax intill hoppar en Forsärla omkring och fångar insekter. Sedan fortsätter vi bort till andra änden av sjön. Idag var det lite svårt att upptäcka någon Tjockfot, men till slut dyker det upp några stycken. Det går fullt med får runtomkring dem, men det verkar inte störa en Tjockfot. Vi räknar in ett 35-tal fågelarter, innan vi cyklar hemåt igen.När vi sitter ute och sen-lunchar i solen, kommer Antonio förbi och frågar när vi ska spela fotboll. Ok, då kör vi en match med Homer-Zlatan och Portugal på sedvanlig tid, kl 15:30! Idag spelas ju alla bollar till Homer-Zlatan, som till slut även får använda svansen för att mota en boll! Dock faller Portugal omkull idag igen, när han kickar iväg en boll. Vi blir oroliga, men han stiger oskadd upp igen!

På kvällspromenaden med Errol, ser vi att våra grannar Vit Stork, har börjat bygga ett bo, från scratch, på några el-stolpar. De klapprar med näbbarna och jobbar på; vi får väl se om de lyckas?


Imorgon åker vi med Homer till Algarve-kusten och sover över natt på parkeringen, vid Faros flygplats, eftersom Eva flyger till Stockholm på onsdag. Vi hoppas få lite fågelskådning vid kusten, under morgondagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar