fredag 9 februari 2018

180209 Fredag Castro Verde

Det har regnskurat under natten och dagen verkar fortsätta med mulet och småregnigt väder. Det får alltså bli en innedag, förutom Errolpromenaderna förstås!

Igårkväll tittade vi på en Ingmar Bergman-film igen. Den här gången såg vi ”En lektion i kärlek”, som faktiskt var en humoristisk film. Det överraskade oss att Ingmar Bergman även gjort humoristiska filmer! Filmen var bra, smårolig och även lite ”rå” emellanåt. Alla gamla kända skådisarna var med; Gunnar Björnstrand, Yvonne Lombard, Åke Grönberg, Harriet Andersson och ”Åsa-Nisse”. Filmen var från 1954.

Förmiddagen ägnas åt datorer och mobiler; läsa nyheter, plugga lite portugisiska på Duolingo osv. Småregnandet upphör så småningom, så Eva och Errol passar på att ta en långpromenad runt Castro Verde. Det känns riktigt skönt ute, när det för en gång skull är vindstilla!

Vår favorit-taverna Moinho, syns i bakgrunden!
När vi passerar marknadsplatsen stannar vi en stund och tittar på alla småfåglarna, som fortfarande städar efter den senaste marknaden. Vi ser Tofslärkor som rusar omkring tillsammans med de färggranna Steglitserna och en hel flock med små, illgröna Grönsiskor; alla i födosök.

På eftermiddagen skickar vi iväg ett mail till Phil och Sandra, för att höra efter var de befinner sig och om de kan titta på Olympiska spelen.

Kvällspromenaden med Errol blir tuff! Vi råkar ut för en riktig ”dog-fight”! Helt plötsligt kommer det en mellanstor, rufsig, svart hund rusande efter oss. När han närmar sig, visar han upp hela garnityret och slänger sig sedan rakt på Errol, som ett plåster över hans rygg. Slagsmål uppstår, med morrningar, brottningar och tandvisningar. Eva blir överraskad och arg; håller nästan på att ramla omkull i tumultet, som uppstår! Till slut får Eva in en kick-spark mot den angripande hunden, så att han släpper taget om Errol. Men, han tänker inte ge upp; han vill göra nytt angrepp, så Eva får ta till hela ap-språket och gå hotande samt morrande mot honom. Han ser dock inte särskilt imponerad ut, men går inte till nytt angrepp, förföljer oss dock ett stycke till. Errol och Eva går därifrån, nöjda med vårt team-work!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar