lördag 17 februari 2018

180217 Lördag Castro Verde – Albernoa – Castro Verde

Väderprognosen hann ändras under natten och nu verkar det bli en dag med fint väder; växlande molnighet och värme. Perfekt; då gör vi en utflykt!

Irländska Bill och Breda har tipsat oss om att åka till Albernoa och vandra utmed floden Tegre. Det blir ett fint utflyktsmål för dagen. Albernoa ligger mittemellan Castro Verde och Beja, så det är inte så långt att åka. Albernoa är ett litet samhälle och vi åker till kyrkogården för att parkera Homer där; nära floden Tegre.

Albernoa


Vi vandrar iväg utmed floden, med kikare runt halsen och en Errol utan koppel. Vi skådar inga sensationer, men vi ser enstaka Vadare, en vacker Forsärla som lyser så gul vid flodbädden, de vanliga Hägrarna, Tornfalk och Röd Glada. Vi ser också Ladusvala, Hussvala och Klippsvala, som susar omkring som jaktplan i luften och under broarna.

Vi har floden Tegre på ena sidan och på den andra sidan har vi mjuka kullar, som är beklädda med Korkekar.


Det blir snart nog varmt för Errol och vid ett obevakat ögonblick tar han sig ett ”lerbad” och ser därefter mycket nöjd ut. Åh neej, hur ska vi rengöra detta lerdjur, innan vi ska åka hem? Nåväl, det sköter sig självt, för Errol blir snart nog lika varm igen och smyger ner i floden Tegre och tar sig ett något blötare dopp än leran. Han ser något renare ut när vi kommer tillbaka till Homer!


När vi kommer hem på eftermiddagen är Portugal sugen på att spela en fotbollsmatch. Visselpipan får ljuda kl 15:30; sedvanlig fotbollstid! Holländska damlaget rusar fram för att hämta sin favoritboll i Homers korg och Homer-Zlatan försöker greppa efter alla bollar han ser. Ett lätt tumult uppstår, innan laget kan ge sig av till spelplanen. Nåväl, matchen kommer igång och alla spelare är alerta och tuffa. Matchen blir hård idag och Homer-Zlatan tacklar omkull Portugal, så han faller platt till marken i en hård närkamp. Portugal reser sig upp, med viss hjälp och som tur är oskadd! Matchen avslutas när spelarna har gått av planen och lagt sig i skuggan med varsin boll!

Frampå kvällskvisten kommer tyska Kristina och Hartmund förbi och bjuder in oss på en avskeds-skål imorgon. Kristina flyger tillbaka hem till Tyskland på måndag, medan Hartmund stannar kvar i Portugal ytterligare en tid. Vi tackar självklart ja till denna inbjudan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar