måndag 12 februari 2018

180212 Måndag Castro Verde – Messejana – Castro Verde

Igårkväll startade vi filmkvällen med den italienska filmen ”Vertigo”, men tyvärr fanns det ingen möjlighet att välja text-språk, annat än portugisiska. Det blev överkurs för oss; vi förstår inte italienska och är inte tillräckligt bra på att läsa portugisiska, så vi bytte film. Vi valde istället ”Once upon a time in America” i regi av Sergio Leone, med Robert de Niro i huvudrollen. Det är en gangsterfilm från 1984. Orginalfilmen var över 4 timmar lång, men kortades ner till dryga 3 timmar inför filmfestivalen i Cannes. Sedemera blev den 2 timmar och 20 minuter lång. Vi såg bara första timmen igår, men tycker genast att den verkar fantastiskt bra!

Det regnskurar på morgonen, men ganska snart försvinner molnen och solen kommer fram. Eva cyklar iväg till hårfrissan och klipper sig, till det fantastiska priset av 90 kr!

Våra grannar från Belgien, åker idag vidare till Algarve-kusten, så det blir puss och kram innan avfärden.

När nu vädret verkar bli så fint idag, tar vi och åker iväg på en oplanerad utflykt. Vi styr mot Aljustrel och väljer den lilla vägen, från Entradas och Carragueiro, för att kanske få span på några Trappar. Tro det eller ej, men vi får ganska snart syn på en flock på 20 st Stortrapp, som ligger ner och tar siesta på det gröna fältet. Vi stannar såklart och tittar länge på dem och Björn tar fram ”storkameran” för att fota. Nöjda glider vi vidare och bestämmer oss nu för att passera Aljustrel och fortsätta till Messejana. Där finns en vandringsled, som vi tänker gå en bit på (om vi nu hittar den, utifrån informationen i vår bok)?

Här börjar vandringsleden
Jo, minsann vi hittar leden och den har faktiskt tydliga utmärkningar, om än förvillande vid riktning av vägval. Vi går ett par kilometer, men vänder sedan tillbaka, eftersom omgivningarna inte riktigt tilltalar oss.

Blommande fält utmed leden
Vi åker sedan hemåt, den lilla smala vägen över byn Casével och får då även se en ryttlande Svartvingad Glada! Vi passerar även vår lilla Barragem da Horta da Nora och stannar till en stund, men ser inget av intresse, så vi åker vidare hem till boplatsen.

När vi kommer hem, är Telémaco och Carla på väg att åka till Minas de Sao Domingos (en gammal gruvort, nära rio Guadiana). Portugiserna har några lediga dagar nu, för karnevalsfirande. ”Ni kan väl komma med oss, så ska vi vandra tillsammans och sedan se på en foto-utställning”, säger de. Ok, vi bestämmer oss för att komma imorgon, efter frukost, för att stanna över en natt. Det ska bli roligt!

Ikväll ska vi fortsätta att se på filmen ”Once upon a time in America”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar