torsdag 8 februari 2018

180208 Torsdag Castro Verde – Entradas – Castro Verde

Vädret fortsätter att ge oss frostnätter, kall nordanvind, men också en strålande sol från en klarblå himmel.

Efter vår frukost, är vi sugna på att leta rätt på Trapparna igen, ute på fälten vid Entradas.
Vi åker iväg och den här gången parkerar vi Homer vid kyrkogården och det lilla kapellet. Errol känner igen vägen nu och lufsar iväg i sin egen takt.

Mandelträden börjar blomma även i Alentejo
När vi kommer nedåt den torra flodfåran, lyfter vi kikarna med spänning, för att se om Småtrapparna ska finnas på samma plats som i förrgår. Men, nej vi ser inget annat än Tofsvipor! Nåväl, vi travar vidare på vägen och lyfter våra kikare med jämna mellanrum för avspaning av fält och kullar. Till slut får vi se en flock med Stortrapp, vid trädranden på en grön kulle. Nu blir vi glada! Vi skyndar oss närmare och just då lyfter hela flocken och flyger iväg över vägen. De går sedan ned för landning på exakt samma fält, där vi såg dem i förrgår. Vi räknar snabbt ihop flocken till ett 25-tal Stortrapp. Idag har vi med oss tubkikaren, så får se dem på riktigt nära håll!


Stäpperna runt Entradas
När vi sett oss mätta på Stortrapp går vi sakta tillbaka till Homer, men Småtrapp får vi vara utan idag. Vi finner ett fint lä-läge från nordanvinden, vid det lilla kapellets vägg och nu smakar det gott med varsin god Silves-apelsin.Hemma på campismon är det riktigt skönt t-shirtväder vid Homersidan, så det blir en sen ute-lunch idag. Vi fortsätter njuta av solen så länge det går.

Holländske Jakob kommer förbi och vi passar då på att fråga honom om vi kan få låna hans våg för att väga in Errol. Vi har nu satt honom på lite diet, eftersom vi inte längre kännner hans revben under pälsen! Jajamensan, han hämtar genast vågen och idag väger Errol 34 kg! Det får bli en ny kontroll om en vecka!

2 kommentarer:

  1. Hej igen nere i Castro Verde – Entradas.
    Just nu är vi på Koh Lanta och stannar ca 5 dagar här sedan vidare mot nya mål. Lite varmare här än vad ni har det, ca 31 en grader just nu och ej kallare än 23 på nätterna. Nästan så det är för varmt för oss nordbor men det är härligt att kunna bada utan att frysa. Det är mest stranden och mat som räknas. Men vi har även varit på en del så kallade rundturer med snorkling, grillning på stranden och bad. Många fina fiskar att beskåda, nästan så det känns lite konstigt att äta grillad fisk på kvällarna.
    Ha det fortsatt bra och vi hoppas på att ni får lite mera värme. Tyvärr blir det troligtvis snö och kyla för oss när vi kommer hem till Sverige för att plocka ut bobilen. Sedan blir det väl kallt uppe vi lofoten lite senare framåt sommaren om vi nu kommer dit. Mvh. Maj, Jan och Loke.

    SvaraRadera
  2. Hej! Ni verkar ju ha det jättehärligt, med värme och härliga bad! Roligt att flytta omkring också! Vi längtar också efter den riktigt goda värmen, även om det naturligtvis är bra mycket varmare här, jämfört med Sverige! Lofoten är inget dåligt resmål! Vi kanske ses där i sommar! Hälsningar Eva Björn Errol

    SvaraRadera